Zonnepanelen plaatsen: dit moet je weten

Zonnepanelen plaatsen

Het is een trend die een aantal jaar geleden begon en gelukkig ook doorzet: zonnepanelen plaatsen. Met zonnepanelen op je dak ben jij bewust je steentje bij aan het dragen aan het milieu. Je wekt immers je eigen energie op en dat is goed voor de wereld. Energie uit de zon is veel beter voor de wereld dan energie uit grote centrales die vervuilen. Zonnepanelen plaatsen is echter niet iets dat je in een middagje doet.

Rendement

Er zijn verschillende soorten

Voor je overgaat op aankoop is het goed om je te verdiepen in de soorten zonnepanelen. Bij het kopen van zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar de soorten, prijs en hoeveel panelen je daadwerkelijk nodig hebt. Wilt je mono of poly zonnepanelen kopen? Bij een poly donkerblauw zonnepaneel heb je te maken met een aluminium rand. Sommige mensen vinden dit minder mooi dan de volledig zwarte mono zonnepanelen. Technisch verschillen de twee ook van elkaar. De zwarte zonnepanelen bevatten monocellen, de donkerblauwe zonnepanelen bevatten poly cellen.

Poets de panelen regelmatig

Schijnt de zon en is er geen wolkje aan de lucht dan ga je ervan uit dat je panelen volop energie opwekken. Maar maak jij ze weleens schoon? Zonnepanelen kunnen namelijk behoorlijk vuil worden door vogelpoep, roet van uitlaatgassen of zand. Zijn ze vuil dan produceren ze een stuk minder dan je verwacht. Daarom is het goed om regelmatig te controleren of ze schoon zijn en ze in ieder geval jaarlijks te reinigen. Dit kun je zelf doen of je schakelt hulp in van een professioneel bedrijf. 

Duurzaam

Vergeet je btw niet terug te vragen

Vergeet niet om de 21 procent btw over de aanschaf van je zonnepanelen terug te vragen. Dit is een mooi financieel voordeel. Je kunt tot vijf jaar na de aankoop dat geld nog terug krijgen dus maak daar vooral gebruik van.