Zo houd je je huis fris en schoon

Een schoon en opgeruimd huis is belangrijk. Het draagt bij aan jouw gemoedsrust en gezondheid. Als je een woning hebt die vies is, stoffig is of waarin geen goede ventilatie is, is dit niet fijn. Het is niet alleen vervelend en nadeling voor jou, maar ook voor eventueel bezoek. Gasten komen natuurlijk liever binnen in een schoon en fris huis. Met onderstaande makkelijk toepasbare tips houd je je woning schoon!

Dagelijkse schoonmaak

Je hoeft echt niet iedere dag je hele huis te ontdoen van stof of de badkamer schoonmaken. Wel zijn er een aantal aspecten in huis die wel dagelijkse schoonmaak vereisen. Zo is het verstandig om na het koken het fornuis schoon te maken. Morsen is niet te voorkomen en als je het na het koken nog schoonmaakt, gaat het niet helemaal vastzitten in het fornuis. Mocht je dit niet op dagelijkse basis doen en tijdens het koken mors je iedere avond wat, dan is het aan het einde van de week een grote kliederboel en ziet het er niet schoon uit. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het putje in de wasbak. Daar blijven vaak etensresten in achter na het afwassen. Maak dit ook schoon nadat je klaar bent.

Ventilatie

Goede luchtcirculatie is ook van belang. Het is belangrijk om je woning iedere dag te ventileren en dus te voorzien van verse lucht. Zo blijven nare luchtjes minder lang hangen en ruikt het dus frisser. Ook is het belangrijk om hete lucht goed af te zuigen. Centrale afzuiging zit standaard in de meeste huizen tegenwoordig, maar zelf kun je nog wat extra’s doen. Zet standaard de ramen open en zorg ervoor dat de lucht goed door het huis kan circuleren. Als vochtige lucht blijft hangen, is de kans groot dat er schimmelplekken ontstaan. Dit is slecht voor je gezondheid. Op www.ventilatieshop.com vind je nog meer tips om je huis een schone plek te houden.