Werken in de bouw, redenen om dit te doen

Voor elk beroep zijn er redenen te bedenken om het te doen. Ook redenen om het niet te doen. Maar die wegen niet altijd even zwaar op tegen over de redenen om het wel te doen. En wij gaan het in deze blog hebben over redenen om juist te gaan werken in de bouw, of om te blijven werken in de bouw wanneer je overweegt om te stoppen en voor een ander beroep te gaan. Er zijn namelijk genoeg vacatures bouw te vinden en wanneer je zoekt naar een uitzendbureau voor de bouw vindt je er ook voldoende. Want mensen die graag met hun handen werken komen we te kort. En stiekem kunnen we die helemaal niet missen. 

 

Redenen om te (blijven) werken in de bouw sector

 1. Werk genoeg!
  Het aantal werknemers in de bouw trekt aan en zal naar verwachting de komende jaren alleen nog maar toenemen. Het aantal vacatures in de branche verdubbelde zich bijna: van 6.600 (2016) naar 11.000 (2017). De economische groei in de bouw steeg tevens van 2,2% naar 3,1%. De bouw trekt dus aan en heeft spierbundels en knappe koppen nodig. Werk is er genoeg!
 2. Een wereld van technologische vernieuwingen
  De bouwsector wordt ondergedompeld in technologische ontwikkelingen en vernieuwingen; robotisering en the internet of things hebben ook de weg in de bouw gevonden. Meewerken aan nieuwe productieprocessen, net uitgerolde software en nieuwe bouwmethoden gebeurt veel. De bouwsector zit wat dat betreft in een stroomversnelling van innovaties.
 3. Teamwork  
  Binnen de bouw is teamwork een understatement. Er wordt veel samengewerkt tussen onder andere een opdrachtgever, opdrachtnemer en onderaannemer. Oftewel: bouwen doe je samen. 
  De werknemers in de bouw voelen zich vaak echt onderdeel van het bedrijf: de betrokkenheid is hoog. Er hangt volgens velen ‘iets in de lucht’ wat ze samenbrengt. Werken in de bouw is echt teamwork, collegiaal en no-nonsense.
 4. Creatie en realisatie
  Wanneer je werkt in de bouw maak je echt iets: je creëert. Achteraf kun je tegen je (klein)kinderen zeggen: “Ik heb meegeholpen aan de bouw van deze weg of dit kantoor”. En wat is er mooier dan het eindresultaat kunnen bewonderen van een project waar je aan hebt gewerkt?
 5. Alles komt aan bod
  De bouw is een afwisselende sector. Alles komt aan bod; van contact met de klanten en samenwerkende partijen,ontwerpen, oplossen van problemen en het bedenken van nieuwe technieken “puzzelen”. Het is vaak een afwisseling van werken in de buitenlucht en op kantoor. Ook het werken aan verschillende projecten zorgt voor veel afwisselingen in de werkzaamheden en klanten: geen dag is hetzelfde