Welke vloeren zijn geschikt voor de woonkamer? 

Dat het lastig is om een vloer uit te kiezen voor in de woonkamer is geen geheim. Iedereen die op zoek is naar een nieuwe vloer kent de bekende moeilijkheden. Een van die moeilijkheden is de enorme hoeveelheid aan keuzes. Welke vloer je uiteindelijk moet kiezen blijft lastig. Om het je iets gemakkelijker te maken, zetten wij van Vloerloods in dit artikel een aantal vloeren op een rijtje waar je uit kunt kiezen. Lees het hieronder. 

Laminaat

Een van de meest populaire vloeren om in de woonkamer te leggen is laminaat. Laminaat kan namelijk tegen een stootje, het is te combineren met vloerverwarming en het is een betaalbare vloer. Daarnaast is deze vloer ook in heel veel verschillende uitstralingen verkrijgbaar. 

PVC vloer

Een andere vloer die ook enorm aan het stijgen is in populariteit is de PVC vloer. De PVC vloer is in prijs iets duurder dan laminaat, maar in kwaliteit is deze vloer ook wat beter. De vloer staat namelijk bekend als onverwoestbaar, krasbestendig en vochtbestendig. Verder is deze vloer ook in veel varianten verkrijgbaar en ook te combineren met vloerverwarming. 

Vinyl

Is het budget iets krapper, maar wil je wel een woonkamer die een prachtige uitstraling heeft? Kies dan voor vinyl. Dit een zachte, dempende vloer die in heel veel varianten verkrijgbaar is. 

Tapijt

Tegenwoordig zie je het steeds minder, maar er zijn nog steeds mensen die er bij zweren: tapijt in de woonkamer. Dit is een vloerbedekking die zorgt voor sfeer, warmte en demping van geluid.