Wat zijn de zuinigste airco’s?

Je hebt vast wel eens gehoord dat een airco Lelystad een enorm zuinige en duurzame manier is om je huis te verwarmen en te koelen. Ja, dat verwarmen lees je goed. Een airco kan tegenwoordig namelijk ook complete huizen verwarmen. Het is een enorm goede en vooral duurzame manier om je huis te verwarmen. Een airco van De Aircomakelaar gebruikt namelijk elektriciteit om de ruimtes te verwarmen en te koelen. Het is dus een zuinigere manier van verwarmen, maar wat is van alle airco’s dan de zuinigste airco?

Single split airco

Over het algemeen zijn alle airco’s enorm zuinig. Tocht zitten er verschillen in de hoeveelheid stroom die zij verbruiken. Ieder merk en ieder type airco hebben een andere manier van het gebruik van de stroom. Het zuinigste type airco is de single split airco. Deze airco verbruikt het minste stroom. Dit komt doordat deze airco ook het minste stroom nodig heeft. Deze airco hoeft namelijk maar één split van stroom te voorzien. Hierdoor is deze airco al snel de zuinigste airco. Let bij de aanschaf van de airco goed op het label. Dit label geeft namelijk aan hoe zuinig de airco is. Het beste is om een airco te kiezen met energielabel A+ of hoger. 

Mobiele airco

Je hoort veel mensen zeggen dat een mobiele airco een betere optie is om een ruimte te koelen. Dat is nergens op gebaseerd. Een mobiele airco is namelijk wel echt een energievreter. Let hier dus goed op bij de keuze tussen de verschillende airco’s.