Wat voor soorten meubelwielen zijn er?

meubelwielen

Standing small metal furniture wheel

Meubelwielen zijn een handige toevoeging voor je interieur, maar ook voor bedrijven. Je kunt meubelstukken namelijk eenvoudig verplaatsen. Ook kost het minder moeite om de stukken op een andere plek neer te zetten. Het wieltje doet immers het werk voor je. Je vloer blijft mooi, omdat eventuele schade wordt vermeden. Wat zijn meubelwielen eigenlijk en welke types zijn beschikbaar?

meubelwielen
Industrial metal wheels or Caster steel wheels on white background.

Wat zijn meubelwielen?

Er zijn verschillende soorten, waaronder een zwenkwiel en deze kan tot 360 graden draaien. Bokwielen zijn een vaststaand wiel, waarbij de gaffel niet mee draait. Stoelwielen zijn perfect onder stoelen en worden gemaakt vanuit meerdere lagen, zodat maximale belasting plaats kan vinden, wanneer je gaat zitten. Zwaarlastwielen moeten tegen een stootje kunnen. Je kunt het zwaarlastiel onderverdelen in meerdere types, zoals het zwenkwiel en het bokwiel. Naast het dragen van een hoge last moet het rollen soepel verlopen voor transportdoeleinden. 

Wieltjes voor onder meubels worden veelal gemaakt van roestvrij staal, gegalvaniseerd staal en kunststof onderdelen. Ook zijn er varianten voor de tuin verkrijgbaar. Wist je dat ze tevens onder keukenapparatuur uitermate handig zijn? Dit kan voor je eigen keuken, maar ook voor horecakeukens, waarbij men veel schuift. Daarnaast zijn er wielen voor onder kledingrekken en displays. 

Verschillende stijlen

Iedereen heeft een andere smaak en verschillende interieurstijlen zorgen voor een andere aanpak in je woning. Voor al deze stijlen is er een geschikt exemplaar verkrijgbaar. Denk aan een klassieke stijl, waarbij het wiel een klassiek uiterlijk heeft. Ook een modern of industrieel interieur blijft niet achterwege, want ook hier zijn talloze stijlen te koop.

Diverse soorten gebruik

Het gebruik kan eveneens uiteenlopend zijn. Zo zijn dergelijke wielen te gebruiken voor kasten, bedden of bureau- en bureaustoelen. Ook allround wielen zijn een mogelijkheid en je kunt er alle kanten mee op. Een allround variant is een echte alleskunner. Daarnaast is het goed om te kijken naar het type vloer. Heb je een harde en kwetsbare vloer, zoals hout, laminaat of parket? Dan is het goed om een blik te werpen op soft of tpr wielen. Voor zachte soorten vloerbedekking behoren harde wieltjes tot één van de vele mogelijkheden.