Wat je moet weten voor het aanschaffen/huren van een aggregaat.

Waarschijnlijk weet je al wat een aggregaat is op het moment toen je op deze link klikte. Mocht je er toch niet bekend mee zijn, een aggregaat is een door een motor aangedreven generator om energie op te wekken. Ze worden veelal gebruikt op plekken waar weinig tot geen elektrisch vermogen beschikbaar is. Denk hierbij aan een plek waar geen aansluiting is op het lichtnet. Verder aggregaten kunnen juist ook gevonden worden op plaatsen waar al wel elektrisch vermogen is maar deze ook zeker niet mag wegvallen. Denk hierbij aan ziekhuizen en dergelijke. Je hebt vele verschillende types aggregaten en de gebruikte techniek kan per apparaat verschillend zijn. Lees snel verder voor een korte uiteenzetting.

Diesel, benzine of hybride.

Op het moment dat je op zoek wilt gaan naar een aggregaat is de eerste beslissing die je moet gaan maken op wat voor energie je wilt dat de aggregaat draait. Daarnaast kun je ook bepalen of je een wat krachtigere machine wilt gaan gebruiken of liever een wat minder zware. Dus, ten eerste kun je kiezen tussen een benzine, diesel, of Hybride aggregaat. Zowel benzine als diesel komen in verschillende types en zijn er opties in de kracht van de machine. De hybride draait op benzine of diesel en komt in combinatie met een accupakket. Deze machine draaien gedurende een wat lagere energiebehoefte op het accupakket. Op het moment dat deze energiebehoefte groter wordt start de aggregaat. Tevens zal hij in de tussentijd ook de accu’s opnieuw opladen.

Fluister aggregaten en verschillende vermogen.

Tot slot kun je er nog voor kiezen om een fluister aggregaat aan te schaffen. Het woord zegt het al, fluister aggregaat, het is een stille machine. Ook deze komen zowel in een benzine als diesel variant en is zuinig in gebruik. Daarnaast levert hij tot wel 1000 W aan vermogen. Wanneer je voor een aggregaat gaat die rond de 230 V zit kun je een vermogen verwachten tot wel 1000 W. Wanneer je zwaardere apparaten gebruikt zal je al snel een aggregaat van 400 V nodig hebben, deze kan wel zo een 3000 tot 6000 W leveren. Zo word bijvoorbeeld de diesel fluister aggregaat, wanneer hij in een gesloten behuizing zit, veelal gebruikt op evenementen, wegenbouw of bouwplaatsen. Verder is het goed om te weten dat een diesel aggregaat bedrijfszekerder is en zal dus hoogstwaarschijnlijk minder storingen ervaren dan een benzine aggregaten.

Het is dus belangrijk dat je van te voren bij jezelf na gaat waarvoor je de aggregaat nodig gaat hebben en daarop je keuze baseert.