Een seniorenbed wordt ook een hoog laag bed genoemd. Een seniorenbed is een bed speciaal gemaakt voor oudere mensen of senioren. Het bed bevat een afstandsbediening waarbij je zelf kan kiezen hoe hoog of laag je ligt voor je gaat slapen. Zo kan je zelf zoeken naar het plekje waar je het meest comfortabel ligt.

Het seniorenbed is niet alleen voor senioren

Natuurlijk is dit bed niet alleen voor senioren. Iedereen kan zo’n bed kopen omwille van de vele voordelen het heeft. De slaap is essentieel in een mensenleven en je kan maar zorgen dat je comfortabel slaapt. Het bed is eigenlijk een boxspring met een luxe uitvoering waar je het bed automatisch kan in hoogte en laagte verstellen. Dit kan je zelf of laten doen door iemand anders als je bedlegerig bent. Het hoofd- en voeteinde zijn ook apart beweegbaar. Zo kan je het hoofdeinde hoger zetten bij het lezen van een boek zonder veel problemen.

Nog voordelen van een seniorenbed:

Het bed is ontworpen volgens ergonomie en ontwikkeld met de laatste technologie op gebied van automatisch, verstelbare bedden. Het in en uit het bed stappen is al gemakkelijker omwille dat dit seniorenbed een boxspring is. De grootste kwaliteit van een boxspring is sowieso de hoogte van het bed door de twee matrassen, de box zelf en de matras daarboven, die op elkaar liggen. Het beddengoed van dit bed is onderhoudsvriendelijk en heel gemakkelijk te reinigen bij de gebruikelijke ongelukjes. Dit is speciaal voorzien bij het bed zelf. Niets is comfortabeler dan kiezen hoe je ligt om te slapen. Met één druk op de knop, worden je voeten wat hoger gelegd en je hoofd ook wat hoger. Bij iedere mens is de slaaphouding natuurlijk anders, daarom dat er verschillende standen op dit bed zitten.