Een boxspring is een soort bedbodem die meestal bestaat uit een stevig houten frame bedekt met stof en veren bevat. Meestal wordt de boxspring op een houten of metalen bedframe geplaatst dat op de grond zit en als beugel fungeert. De boxspring is meestal even groot als de veel zachtere matras die erop wordt gelegd. Het doel van een boxspring is om de matrashoogte te verhogen, waardoor het in- en uit bed stappen makkelijker wordt. Je kunt deze boxspring vinden bij Boxspring Enschede en kopen met zijn online diensten.

Boxspring-doeleinden

Naast het toevoegen van hoogte voor de matras, zijn boxsprings ook bedoeld om schokken op te vangen en slijtage aan de matras te verminderen en om een ​​vlakke en stevige structuur te creëren waarop de matras kan liggen. Verder biedt dit ook ventilatie om lichaamsvocht te laten ontsnappen, waardoor schimmel wordt voorkomen. Ze kunnen de matras comfortabeler maken om op te slapen. Als je op zoek bent naar een Boxspring Enschede of in een andere stad kun je advies inwinnen bij de lokale winkel over het kiezen van de juiste boxpring. Boxsprings zijn alleen populair in sommige plaatsen, zoals Noord-Amerika of West-Europa. Als alternatief worden futonmatrassen in Japan meestal ofwel op een bedframe of op de vloer geplaatst, zonder het gebruik van boxsprings. Wat past het beste bij jou? De adviseurs bij De Slaapboulevard kunnen je hier meer over vertellen.

Geschiedenis van boxspring

Een goede boxspring is gemaakt van hout en heeft veren of spiralen in een stalen rasterpatroon. Veren in de boxspring bieden ondersteuning aan de binnenvering matras bovenop. Helaas zijn veel industrieën afgestapt van het gebruik van een boxspring en vervangen door een bedbodem. Maar de boxspring wordt nog steeds veel gebruikt omdat zoveel mensen eraan gewend zijn. Boxsprings waren echter sterker en betrouwbaarder dan de nieuwe bedbodem. Alle matrassen hebben baat bij een stevige, solide basis om op te rusten. Boxsprings waren er om de impact te helpen absorberen, waardoor de slijtage van de matras werd verminderd.