Waarom kiezen voor een pvc vloer

pvc vloer

Als jij overweegt of een PVC vloer de juiste keus is voor jouw woning, hoef je niet verder te kijken. Het kan niet mislopen met deze vloeren. Kijk maar eens wat je allemaal aangeboden krijgt!

PVC vloeren zijn:

1. Enorm onderhoudsvriendelijk

2. Geweldig geluiddempend

3. Makkelijk te verplaatsen/opnieuw neer te leggen

4. Waterbestendig

5. Te combineren met vloerverwarming

pvc vloer

Onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer is een goede keus als het gaat om onderhoud. Vanwege het glad oppervlak krijg je deze heel makkelijk schoon. Door regelmatig stofzuigen of dweilen, zorg je ervoor dat je vloer schoon blijft. Nu heb je dan ook geen last meer van allergieën—en dit dankzij een makkelijk te onderhouden vloer. Gekoppeld met het duurzaamheidsaspect is dit inderdaad de beste vloer waar je voor kunt kiezen.

Geluiddempend

Deze vloeren zijn geluiddempend, omdat ze aan de ondergrond zelf worden bevestigd. Hierdoor kun je je door het huis verplaatsen zonder dat een ander daar last van heeft. Denk bijvoorbeeld aan de gezinnen waar de ene partner laat naar bed gaat of juist eerder op moet voor het werk, of de spelende kinderen in huis. Met een vloer zoals deze slaap jij dus gewoon door!

Waterbestendig

Vanwege de eigenschappen van het materiaal, zijn deze vloeren waterbestendig. Je hebt dan geen schade aan je vloer door bijvoorbeeld een glas water dat omvalt. Daarom kun je zo’n vloer zelfs in de badkamer of toilet plaatsen—perfect voor het passend inrichten van je woning.

Opnieuw neer te leggen

Vanwege het design van deze vloeren en de wijze waarop ze worden bevestigd, kun je ze makkelijk verplaatsen. Misschien plannen voor het aanleggen van een andere ruimte? Neem dan gewoon je vloer mee. Vanwege dit aspect kun je ze dan ook makkelijk vervangen door een ander model of materiaal.

PVC en vloerverwarming

Een unieke eigenschap van PVC is dat het zich gemakkelijk aanpast aan de temperatuur van de omgeving. Daarom kun je zo’n vloer heel gemakkelijk combineren met vloerverwarming. Zo zorg je ervoor dat je constant de juiste temperatuur en sfeer krijgt in je woning en daardoor geniet van een aangenaam binnenklimaat. Dus geen koude voeten meer!