Voordelen van een boxspring

goedkope boxspring

In dit artikel gaan we het hebben over de boxspring. Welke voordelen heeft dat soort bed? Maar eerst gaan we in op wat een boxspring is.

Wat is een boxspring

Het woord boxspring is samengesteld uit de Engelse woorden box en spring. Box is in het Nederlands doos of kist en spring is spiraalveer. Wat ontbreekt aan het woord zijn de poten, die onder de kist komen. De kist met spiraalveren vormt een geheel. Daarop komt een matras, waarin zich ook weer spiraalveren bevinden. Daarom wordt gesproken van een boxspringcombinatie. De bodem van de kist kan een lattenbodem zijn en zou in principe open kunnen blijven, maar is doorgaans afgewerkt met een dunne stof. De zijkanten en bovenkant zijn bedekt met een stof, die sterk moet zijn en goed ventileren. Er kan een hoofdbord en eventueel een voetbord zijn, maar niet per se. Een boxspring staat daar los van.

goedkope boxspring

Voordelen

Ten opzichte van een ledikant heeft een boxspring een aantal voordelen, waavan je al profiteert met een goedkope boxspring. Onder meer zijn die:

Compleet bed

Met een boxspringcombinatie koop je een compleet bed. Een goedkope boxspring heb je al voor minder dan € 500. Wat nog ontbreekt om te kunnen slapen zijn de kussens en het beddengoed. Als je een ledikant koopt, moet je vervolgens een matras zoeken die daar goed inpast.

Veel combinaties

Omdat een boxspring uit twee delen bestaat, kan je daarvoor verschillende kleuren en/of motieven selecteren. Een hoofd- en eindbord kan je vrij kiezen.

Hoogte

Een boxspring is doorgaans hoger dan een ledikant met matras. Het in- en uitstappen is daardoor gemakkelijker.

Compacter

Zoals al is gezegd, is een hoofd- en voetbord niet nodig. Zonder die is een boxspring compact.

Goede vering

Door de twee lagen spiraalveren veert een boxspring heel goed. Bij een ledikant wordt het matras direct op de bodem gelegd.

Prima ventilatie

Door de open structuur biedt een boxspring een prima ventilatie.