Vergeten plekken in je huis om schoon te gaan maken

huis schoonmaken

Het is belangrijk om je huis goed schoon te houden. Waarom? Je wilt geen last krijgen van ongedierte of van vieze luchtjes. Het is van groot belang dat je je huis goed schoon houdt. Veel mensen hebben een bepaalde routine om hun huis schoon te maken. De belangrijkste plekken worden goed schoon gehouden en gemaakt. Toch zijn er altijd plekjes in je huis die beter schoongemaakt kunnen worden. Lees in deze blog welke plekken meer aandacht verdienen. Er zijn namelijk altijd plekjes die je minder leuk vindt om schoon te maken of die je gemakkelijk vergeet.

Relevante link: Klaverdrie

Planten schoonmaken

Huwh? Planten schoonmaken? Moet dat echt? Als je stof wilt verminderen in je huis dan moet je zeker eens je planten goed schoon gaan maken. Planten vangen echt veel stof. Het is dus wel eens goed om je planten een goede schoonmaakbeurt te geven. Hoe maak je planten schoon? Een goede en snelle manier is om de planten een douche te geven! Je slaat hiermee twee vliegen in één klap. De planten worden schoon en ze hebben ook gelijk water gekregen. 

Huishoudelijke apparaten schoonmaken

Veel mensen vergeten dat apparaten schoongemaakt moeten worden. Vaatwassers en wasmachines zorgen ervoor dat je vaat en kleren goed gewassen worden, maar de apparaten moeten ook af en toe schoongemaakt worden. Het beste kun je beide apparaten schoonmaken met citroen en azijn. 

Plinten schoonmaken

Veel mensen stofzuigen en dweilen de vloer goed en regelmatig. De plinten worden echter vaak over het hoofd gezien. Het is aan te raden om de plinten schoon te maken met een doekje. Of met de kop van de stofzuiger. 

Deurklinken en lichtknoppen

Veel mensen maken de deuren in het huis nauwelijks schoon. Hoogstens eens als er een vlek op zit. Maar het is goed om de deuren regelmatig schoon te maken. Wat nog minder vaak schoongemaakt wordt zijn de deurklinken en de lichtknoppen. Maak er een gewoonte van om dit schoon te maken.

Afstandsbedieningen

Het is goed om eens in de zoveel tijd afstandsbedieningen schoon te maken. Veel mensen in je huishouden raken dagelijks deze dingen aan. Dit is natuurlijk niet heel fris.