Tips voor staalwalsen en buislaseren

Ben je op zoek naar een goede aanbieder voor staal walsen en buislaseren? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je over een goede aanbieder. 

Keizersmetaal

Dit bedrijf bestaat al sinds 1989, dus al liefst 33 jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in kanten, 3D buislaseren in framebouw en plaatlaseren. Hun motto is ‘We verkopen geen nee’, waardoor het een erg betrouwbaar bedrijf is. Keizersmetaal blijft zichzelf ontwikkelen door gebruik te maken van de nieuwste techniek. Keizersmetaal is tevens lid van de Koninklijke Metaalunie. Dit is een van de grootste ondernemersorganisatie van het midden- en kleinbedrijf in de metaal. Hieronder lees je meer over een aantal van de diensten die je bij Keizersmetaal kunt afnemen. 

Walsen

Walsen wordt ook wel rolbuigen genoemd. Het is het plastisch vervormen van metaal door middel van walsrollen. Door de druk van de wasrollen gaat de plaat buigen. Tijdens het proces wordt de druk meerdere malen uitgevoerd totdat het materiaal de gewenste vorm heeft aangenomen. Keizersmetaal kan op verschillende manieren walsen, zodat elke gewenste vorm mogelijk is. Bij staal walsen moet wel rekening gehouden worden met een vermeerdering van twee keer een walsuitloop van 150 millimeter.

Buislaseren

Keizersmetaal kan buislaseren die gemaakt zijn van aluminium, RVS of staal. Het lasersnijden wordt gedaan met een sterk gebundelde lichtbron. Hierdoor wordt er een smeltpunt gecreëerd op het materiaal. Keizersmetaal kan een eindproduct of halffabricaat maken. Je levert zelf het ontwerp aan, kiest het materiaalsoort en levert het ontwerp aan in 3D tekening in STEP-Format. Keizersmetaal kan je wel helpen met de bewerking voor of tijdens de ontwerpfase. 

Ontbramen

Na het laseren van materialen kunnen er bramen of scherpe randen ontstaan.
Deze oneffenheden zijn vaak niet gewenst. Om deze reden adviseren we om het materiaal te ontbramen. Naast dat het er niet mooi uitziet is het ook gevaarlijk voor montagepersoneel. Het verkleint ook de kans op een goede installatie. Hierdoor is het bijna noodzakelijk om te ontbramen. Met onze ontbraammachines ontbramen ze je materialen goed en snel.

Kanten

Met deze productietechniek kan een 2D plaat omgebogen worden tot een 3D contour. Met behulp van een kantbank wordt er een hoek gemaakt in het product. Door deze hoek wordt het eindproduct steviger en sterker. Er kunnen haakse of radius hoeken worden gecreëerd. Er wordt een beschermdoek gebruikt om beschadigingen aan het materiaal te voorkomen. Kanten is bij Keizersmetaal mogelijk tot zelfs vier meter kanten en bij erg zware materialen.

Wil je meer weten over wat Keizersmetaal voor je kan doen? Check dan de website of neem telefonisch of via e-mail contact op met een van de medewerkers van Keizersmetaal.