Tips om je huis een industriële look te geven

Je gaat verhuizen en gooit het roer om, of je blijft wonen waar je zit maar bent toe aan iets anders. Dit kunnen wij goed begrijpen, maar hoe pak je dit nou goed aan? Als je voor een industriële look in je interieur wilt gaan, hebben wij hieronder een aantal tips klaar staan om je huis helemaal om te toveren:

1. Kies voor een betonnen vloer

Een betonnen vloer is een vloer wat al meteen industrieel oogt. Het is tevens ook een goede keuze als je veel knoeit, want vlekken krijg je er gemakkelijk uit. Ook is het een slijtvaste vloer van hoge kwaliteit. Betonnen vloeren zijn laag in onderhoud en zijn naadloos, dus er kunnen ook geen vloeistoffen of vuiltjes in de naden blijven zitten. Naadloze betonvloer laag onderhoud nodig? Klik dan op de link.

2. Plaats metaal op de muren

Metaal op de muren geeft een extra stoere uitstraling aan je interieur. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door oude metalen platen als bekleding op de muur te gebruiken. Of gebruik ijzeren staven als een leuk detail op de muur. Je kunt ook all-out gaan en roestvrijstalen platen als gevelbekleding gebruiken

3. Kies voor donkere kleuren

De kleuren zwart en grijs zijn typische industriële kleuren. Ze maken je interieur stoer en geven het een afstandelijk karakter. Maar je kunt ook andere donkere kleuren gebruiken om dit effect te bereiken

4. Ga voor hoge plafonds

Een industrieel gebouw heeft vaak hoge plafonds, waardoor de ruimte heel open en ruimtelijk aanvoelt. Als je de mogelijkheid hebt om hoge plafonds in je huis te creëren, doe dit dan!

5. Gebruik veel ijzer en staal

IJzer en staal zijn typische materialen voor industriële gebouwen. Gebruik ze in je interieur om een authentieke look te creëren. Gebruik bijvoorbeeld ijzeren buizen als kapstok of plaats een oude fabriekslamp boven de eettafel.

6. Gebruik lichtbronnen in het zicht

Verlichting is erg belangrijk in elk interieur, maar zeker in een woning in industriële stijl. Gebruik zichtbare lichtbronnen om een stoere en edgy look te creëren.

Als u toe bent aan verandering en eens iets anders wilt proberen, waarom kiest u dan niet voor een industriële look in uw huis? Het kan een erg leuke stijl zijn om mee te werken, en het is zeker anders dan de norm! Met onze tips hierboven ben je al een heel eind op weg om een industriële haven in je eigen huis te creëren.