Tips om duurzaam te stoken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Klimaatverandering en de opwarming van de aarde zijn onderwerpen waar iedereen zich mee bezig zou moeten houden. Het is enorm belangrijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan het milieu. Als iedereen een beetje doet, wordt de wereld steeds een beetje beter. Duurzaam leven begint bij je eigen huis. Door op een duurzame manier te stoken kun je al een hoop voor het milieu betekenen. Wil je weten wat je allemaal kunt doen om duurzaam te stoken? Lees dan snel verder naar de onderstaande tips!

Tip 1: Houtkachel

De eerste tip om duurzaam te stoken is om eens goed naar je eigen houtkachel te kijken. Je kunt namelijk veel betekenen voor het milieu door jouw kalfire of spartherm houtkachel eens goed onder de loep te nemen. Een slechte verbranding kan namelijk een hoge uitstoot van fijnstof creëren. Deze fijnstof is natuurlijk niet duurzaam en daardoor is het slecht voor het milieu. Je kan het voorkomen door de juiste brandstof te gebruiken en door de kachel regelmatig te laten controleren op de verbrandingstechniek. Daarnaast is het ook een goed idee om het rookkanaal te laten installeren door een DE-erkend bedrijf. Op deze manier kun je tot wel 85% minder fijnstof uitstoten. 

Tip 2: Verwarming

Een andere tip is om de verwarming een aantal graden koeler te zetten. Het is algemeen bekend dat dit beter is voor het milieu, maar de meeste mensen geven hier nog geen gehoor aan. Je kan de verwarming in de zomer zelfs helemaal uitzetten.

Tip 3: Airco

De derde en laatste tip is om een airco in huis te plaatsen. De airco kan namelijk ook een ruimte verwarmen. Een airco gebruikt stroom. Deze stroom kun je weer zelf opwekken door middel van zonnepanelen. Hierdoor verwarm je je huis dus met groene energie!