Technieken om houtworm te bestrijden

Zit er houtworm in jouw woning? Dan is het zaak om zo snel mogelijk in actie te komen tegen dit ongedierte. De houtworm kan namelijk ontzettend veel schade aanrichten aan houten objecten in huis. Overigens is het niet de houtworm zelf die de schade veroorzaakt, maar de larven die uit de eitjes komen. Deze beestjes vreten zich namelijk een weg door het hout. Hierdoor kan hout behoorlijk aangetast worden en zijn stevigheid verliezen. Reden genoeg dus om houtworm te bestrijden. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij zetten hieronder een paar technieken op een rijtje.

Hitte of kou inzetten

Houtworm gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het ongedierte kan slecht tegen hoge en lage temperaturen. Temperatuur is dan ook een prima techniek om houtworm te bestrijden. Zit het ongedierte bijvoorbeeld in een klein houten object? Dan kun je dit object twee weken in de vriezer leggen. De houtwormen sterven zodoende. Zit de houtworm in een grote houten kast? Dan is het vaak onmogelijk om de kast in de vriezer te plaatsen. Bestrijden met hitte brengt ook gevaren met zich mee, want je werkt immers met hout.

Petroleum of benzine

Heb je petroleum of benzine in huis? Dan kun je dit inzetten tegen houtworm. Het ongedierte kan namelijk niet tegen deze middelen. Het enige wat je moet doen, is het hout behandelen met petroleum of benzine. Houtworm kan hierdoor niet langer in het hout komen. Is er reeds houtworm aanwezig? Dan heeft deze techniek echter geen zin. Het middel dringt namelijk niet door tot de kern van het hout. Houtworm wordt zodoende nooit helemaal bestreden. Schakel een bestrijder in
Wil je houtworm effectief bestrijden? Doe dan direct een beroep op een professionele ongediertebestrijder. Hij beschikt namelijk over de kennis en kunde om het ongedierte te lijf te gaan. Hij kan het hout bijvoorbeeld impregneren met een speciaal middel. Hierdoor wordt niet alleen de houtworm zelf bestreden, maar ook de larven en de eitjes. Zodoende weet je dus zeker dat houtworm binnen de kortste keren uit jouw woning verdwenen is.