Stijlmeubelen: De Engelse stijl

klassieke meubels 1

Meubilair is een algemene verzamelnaam voor meubels om bijvoorbeeld een huis of kantoorpand of een ander soort pand mee in te richten. Meubels zijn dus voorwerpen om mee in te richten en worden door een meubelontwerper ontworpen. Er bestaan daarom ook verschillende meubelstijlen zoals de Engelse stijlmeubelen. Meestal, kunnen meubels in de winkel worden bezichtigd en vervolgens naar de winkel of bij de klant thuis worden afgeleverd. De bestelling wordt dan bij de fabriek neergelegd en gemaakt gebaseerd op de wensen van de klant. Ook kan tegenwoordig meubilair online worden besteld. In sommige gevallen wordt een zelfbouwpakket geleverd zoals bij de Zweedse meubelfabrikant IKEA. De klant kan na levering, de meubels zelf in elkaar zetten met behulp van het bijgevoegde stappenplan. Zoals hierboven is genoemd, bestaan verschillende soorten stijlmeubelen zoals de Engelse stijl.  Maar wat is de Engelse meubelstijl? En waar komen meubels en het woord meubel eigenlijk vandaan?

Wat is de Engelse stijlmeubelen?

De Engelse stijlmeubelen zijn al een enige tijd populair. Dit komt door de unieke interieurstijl dat bestaat uit klassieke, landelijke en romantische stijlen met elkaar combineert. Hierbij komen voornamelijk houtsoorten en klassieke onderdelen samen. Dit zorgt voor een gezellige, warme maar toch een krachtige uitstraling. De meubelen met een Engelse stijl kenmerken zich door de bruine en donkere kleuren met verschillende structuren. Het doel van de Engelse stijl is om de meubels er zo uniek en antiek mogelijk te vertonen.

Waar komt het woord meubel vandaan?

Het woord meubel komt van het oud Franse woord “mueble”. Dit woord is weer afgeleid uit het Latijnse woord ‘mobilis’ wat verzetbaar betekent. 

Voor wat tot nu toe bekend is, werden de eerste meubelen door egyptenaren gemaakt. Afbeeldingen zoals bedden, stoelen en tafels stamden uit deze tijd. Vormen van deze meubels zijn na meer dan 4000 jaar later minimaal veranderd. Dit had ook te maken met de constructie van de meubels.