Spouwmuur isolatie, ideaal!

eigen huis

Veel mensen denken aan spouwmuurisolatie in de winter. Maar wist u dat het juist heel slim is om uw spouw muren in de zomer te laten isoleren?

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Is uw woning gebouwd tussen 1930 en 1980? Dan is er een grote kans dat uw woning spouwmuren heeft en dat via die muren 1/3e van de warmte uit uw woning verloren gaat. Er zit bij spouwmuren een open ruimte (de spouw) tussen de binnen- en buitenmuur. Als u de muur laat isoleren, worden er van buitenaf kleine gaatjes in de voegen geboord. Een isolatiespecialist spuit isolatiemateriaal in de holle ruimte tussen de muren. Het isolatiemateriaal kan schuim, vezelvormig of korrelvormig zijn. Zodra de muur gevuld is, worden de gaatjes in de voegen weer netjes gedicht. Binnen een dag gebeurd én geen rommel in huis!

Besparen op energierekening

Als u de spouwmuren laat isoleren, kunt u ieder jaar zo’n €500 besparen op de energierekening. U verdient de investering in spouwmuurisolatie binnen 3,5 jaar terug, dus daarna maakt u eigenlijk gewoon winst. Dit maakt spouwmuurisolatie een heel interessante investering!

’s Zomers koel, ’s winters warm

Spouwmuurisolatie zorgt er niet alleen voor dat de warmte niet uit uw woning ontsnapt. Het isoleren van uw spouwmuren zorgt er ook voor dat uw woning in de zomer lekker koel is. En je hoeft ook geen bouwdroger meer te gebruiken om vocht uit je huis te verdrijven.

Spouwmuren isoleren in de zomer

Waarom is het dan zo slim om spouwmuren in de zomer te laten isoleren? U heeft een veel kortere wachttijd dan in de winter. Daarnaast bieden veel isolatiespecialisten in de zomer een flinke korting.