Planten op kantoor: waarom is dit belangrijk?

Planten op kantoor kunnen meerdere voordelen hebben. Zo zijn er diverse onderzoeken gedaan naar het effect van planten op kantoor. Het verhoogt bijvoorbeeld de concentratie en maakt de kantoorruimte een stuk aangenamer. In dit artikel behandelen we er een aantal van en laten we zien waarom je direct een aantal wilt halen voor bij jou op kantoor.

Planten op kantoor zorgen voor een schone lucht

We hebben het niet altijd door, maar de lucht in een krappe kantoorruimte kan schadelijk zijn voor ons. Met alle mensen, computers en andere elektronica wordt er veel stof ontwikkeld. Deze kunnen ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit van het kantoor aanzienlijk slechter wordt. Planten op kantoor zorgen ervoor dat de kwaliteit van de lucht verbetert wordt. Er wordt CO2 uit de lucht gehaald en omgezet in zuurstof. De lucht wordt frisser en mensen kunnen beter ademen.

Planten op kantoor zorgen voor meer creativiteit

Er is een onderzoek gedaan naar het effect van planten op de creativiteit van de mens. Planten op kantoor kunnen ervoor zorgen dat de creativiteit van een werknemer stijgt met maar liefst 45 procent. De reden hiervoor is dat door de betere luchtkwaliteit mensen meer zuurstof kunnen opnemen en daardoor rustiger worden. Dit rustgevende effect zorgt er op den duur voor dat er beter nagedacht kan worden waardoor nieuwe ideeën snel in iemand opkomen.

Planten op kantoor zorgen voor meer concentratie

Het is niet alleen de creativiteit dat toeneemt. Ook concentratie krijgt een boost wanneer er planten geplaatst worden. In een groene werkomgeving lijken werknemers zich beter te concentreren volgens een onderzoek. Aan de ene kant is dit te danken aan de betere luchtkwaliteit. Aan de andere kant zorgen de groene tinten ervoor dat de hersenen zich beter kunnen ontspannen.

Planten op kantoor zorgen voor een groepsgevoel

Planten zorgen voor een groepsgevoel. Dit komt doordat ze verzorgd moeten worden. Werknemers voelen zich meer betrokken en vormen een hechter team.