Ook s’ avonds sfeer creëren in je huis

Als het s’ avonds donker wordt is het belangrijkste wat je doet lampen aanzetten. Je wilt wel nog wat kunnen zien… Vooral in de winter wordt het al snel donker en kan het nogal ongezellig voelen om felle lampen aan te zetten en niet te kunnen genieten van het mooie zonlicht. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten lampen om je huis mee te verlichten. Waar de één kiest voor LED strips van INTOLED, kiest een ander voor een ouderwets kaarsje. Verschillende manieren om toch nog iets van sfeer te creëren in je huis.

De keuze is reuze

Lampen zijn tegenwoordig ook in allerlei soorten en formaten te verkrijgen. Bepaalde lampen zijn feller dan andere, sommige hebben zelfs een functie dat ze zowel fel als ‘zacht’ aangezet kunnen worden. Met dat ‘zachte’ licht is de sfeer gezelliger en huiselijker. Datzelfde geldt voor het gebruiken van kaarsen, wel of geen echte. Er bestaan namelijk nu ook namaak kaarsen die werken op batterijen en er praktisch hetzelfde uitzien als echte kaarsen. Maar ook andere soorten licht zoals LED strips. Deze handige strips maak je vast bovenaan de muur of in kasten en kan door middel van een afstandsbediening aangezet worden. De strips zijn er in allerlei kleuren en formaten, sommige zelfs in alle kleuren van de regenboog.

Denken aan het milieu

Bij het decoreren en sfeervol maken van je huis kun je bovendien nog denken om het milieu. Gloeilampen verbruiken over het algemeen veel stroom en daarom zijn er nu milieuvriendelijker alternatieven bedacht, zoals spaarlampen. Ze verbruiken veel minder energie en zijn daardoor ook nog eens beter voor je portemonnee. Denk vooral ook aan hoeveel lampen je in je huis plaatst. Natuurlijk moet je in het donker kunnen zien, maar teveel licht is ook helemaal niet gezellig. Hoe meer lampen (vooral gloeilampen) er in je huis zijn, hoe meer je ze ook moet weggooien. De materialen van de gloeilampen zijn ook weer schadelijk voor het milieu. Uiteindelijk speelt smaak ook een grote rol. Wat je wel of niet mooi vindt in je huis moet je zelf bepalen. Aanbod is er in ieder geval genoeg.