Je tuin betegelen. Waar moet je allemaal op letten?

bestrating

Zit jij erover na te denken om je tuin te voorzien van nieuwe tegels? Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden als je je tuin wilt gaan betegelen. Je moet op veel zaken letten. In dit artikel gaan we de belangrijkste punten op een rijtje zetten voor je.

Aanbevolen tegelwinkel

Bij hout- steenhandel Kortenhoef kun je goed slagen voor terrastegels! Neem eens een kijkje op de website. Zij leveren kwalitatieve sierbestrating en kunnen je voorzien van deskundig advies. Ook kun je er terecht voor houten overkappingen en tuinproducten. Er staan ook mooie afscheidingen op de website van Hout- steenhandel Kortenhoef. Naast al het voorgenoemde ook grind, split, klinkers en betonstenen.

Tegelsoort uitkiezen

Er zijn verschillende soorten tegels die je kunt kiezen voor je tuin. Zo kun je kiezen uit natuursteen, keramische tegels, betontegels en sierbestrating. Hieronder wordt even kort ingegaan op natuursteen tegels en keramische tegels. 

Natuursteen

Het is belangrijk om een tegel uit te zoeken die bij je past. Een natuursteen tegels zijn echt uniek, omdat geen tegel hetzelfde is. De tegel wordt natuurlijk wel deels bepaald door hoe het geschuurd, gepolijst, gevlamt en gestraalt wordt. Veel mensen die van een groene tuin houden, kiezen voor natuursteen. 

Keramische tegels

Deze tegels bestaan uit klei, zand en uit andere grondstoffen. Ook worden er mineralen toegevoegd aan keramische tegels. Deze tegels worden in verschillende soorten gemaakt. Zo heb je de soorten: terracotta, faience, cementtegels en grestegels. 

Tegels leggen

Het is het slimst om hier een professional voor in te schakelen. Dat weet je in ieder geval dat je terras er waterpas bij ligt. Als je het zelf gaat leggen, dan is de kans groot dat het terras later gaat verzakken. 

Terrastegels onderhouden en schoonmaken

Als je nog lang wilt genieten van je terrastegels, dan is het aan te raden om je tegels goed te onderhouden en schoon te maken. Het verschilt per terrastegel hoeveel onderhoud nodig is. Soms kan er namelijk aanslag of onkruid op de tegels komen. Het is dan belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen.