Je nachtrust verbeteren doe je zo 

Voor je mentale en fysieke gezondheid is belangrijk om goed uitgerust wakker te worden en dus een goede nachtrust te hebben. Dit is voor veel mensen normaal, maar niet iedereen heeft een goede nachtrust. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals het hebben van een slecht matras, maar ook komt het weleens voor dat mensen niet goed kunnen slapen door lichamelijke aandoeningen. Toch is het voor iedereen belangrijk om een goede nachtrust te hebben aangezien we allemaal dagelijks moeten presteren. Hoe je jouw nachtrust kan verbeteren vind je dan ook in dit artikel. 

 

Controleer je bed 

Zoals eerder vermeld kan het voorkomen dat je een slechte nachtrust hebt doordat je bed niet goed is. Daarnaast kan het voorkomen dat enkele onderdelen van het bed kapot zijn. Hierbij kan je denken aan doorgezakte veren van de onderste laag van een boxspring bed.

Het is overigens ook zeer belangrijk om een comfortabel dekbedovertrek te hebben. Deze mag natuurlijk niet te hard, maar ook niet te zacht zijn. Als je slim bent schaf je een dekbedovertrek voor hotels aan. Hiervoor kun je terecht bij diverse leverancier. Een leverancier die zich ook richt op particulieren is Zippe

 

Stop met slaapmedicatie 

Wanneer je niet of slecht kunt slapen dan is het af te raden om slaapmedicatie te gebruiken. Slaapmedicatie is namelijk enkel goed als je door lichamelijke problemen niet op een natuurlijke manier in slaap kunt vallen. Het komt vaak voor dat mensen een slaapstoornis overhouden door overmatig gebruik van slaapmedicatie. Maak je gebruik van slaapmedicatie? Dan is het zeker raadzaam om hierover in gesprek te gaan met de huisarts. De huisarts gaat samen met jou kijken naar hoe je het gebruik van slaapmedicatie het beste kan afbouwen. 

 

Eten voor het slapen 

Het is verstandig om enkele uren voor het slapengaan geen etenswaren meer te nuttigen. Daarnaast wordt het ook zeer afgeraden om drank met veel suiker te drinken. Het verbrandingsproces in je lichaam gaat dan van start waardoor je lichaam weer voldoende energie krijgt. Soms komt er zoveel energie vrij dat je lichaam dit weer kwijt moet en je dus niet of zeer slecht kan slapen. Heb je trek voor het slapen gaan? Dan is het verstandig om een klein beetje te eten zodat de honger wegtrekt en het verbrandingsproces niet overuren gaat draaien. Mocht je een eetprobleem hebben, dan is het vaak ook slim om contact op te nemen met je huisarts.