Is er milieuvriendelijke verf?

Iedereen heeft wel eens iets een andere kleur gegeven. Soms is het alleen het blanco papier verven op de kleuterschool, terwijl anderen een compleet huis een andere kleur hebben gegeven. Het belang van het milieu wordt steeds belangrijker en gelukkig gaan steeds meer mensen zich met het milieu bezighouden. Het is erg belangrijk dat er milieuvriendelijke spullen worden gebruikt. Deze producten zijn niet slecht voor het milieu. Maar wat doe je als je iets moet gaan verven, want is er milieuvriendelijke verf?

Milieuvriendelijke verf

Alles innoveert, dus ook de verf die jij gebruik. Tegenwoordig gaan steeds meer merken, onder ander Jotun Demidekk en Farrow & Ball, zich steeds meer bezighouden met het milieu. Het is ten eerste goed om te weten dat er meerdere soorten verf bestaan die bijdragen aan het milieu. Er is bijvoorbeeld duurzame, circulaire en schone verf op de markt. Deze verschillende type verf dragen allemaal hun steentje bij aan het milieu, maar ze zijn geen van allen echt milieuvriendelijke verf. Om een verf namelijk milieuvriendelijk te noemen zijn er een aantal vereisten.

Vereisten

Om een milieuvriendelijke verf te zijn moet de verf aan een aantal punten voldoen. Zo mag een verf namelijk in het gehele proces nergens het milieu schade toebrengen. Dat mag dus niet gebeuren in de ontwikkeling en bij het gebruiken van de verf. Daarnaast moet de verf ook goed afbreekbaar zijn en moet de pot van de verf recyclebaar zijn. Er mogen natuurlijk ook geen schadelijke stoffen in de verf worden gebruikt.