Het aanschaffen van infrarood panelen is een slimme manier om om je huis op een zuinige en aangename manier op te warmen. Wilt u infrarood panelen kopen of overweeg je het? In deze blog de voordelen op een rijtje

Een passend paneel voor elk interieur

Elk infrarood paneel verschilt van elkaar in vormgeving en model. Ondanks het verschil tussen de panelen zijn alle panelen uitermate stijlvol en toe te passen in zowel een modern als klassiek interieur.  Door de vele mogelijkheden kun je dus altijd een infrarood paneel kiezen die past bij uw smaak en wensen. Niet alleen zijn er panelen in verschillende materialen zoals aluminium of glas, er zijn ook diverse toepassingsmogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om een infrarood paneel aan te schaffen in de vorm van een krijtbord, een paneel met afbeelding(en) of zelfs een infrarood paneel als spiegel. Buiten het feit dat de panelen ervoor zorgen dat de, vaak lelijke, radiator is weggewerkt, biedt het ook nog andere voordelen. Zo zorgt een spiegel infrarood paneel ervoor dat de spiegel niet beslaat, wat enorm handig is wanneer je na het douchen de spiegel nodig hebt. Tevens besparen de panelen veel praktische ruimte. 

Aangename warmte

Infrarood verwarming wordt vaak vergeleken met de warmte van de zon, zo voelt deze namelijk aan. Waarbij traditionele verwarming en radiatoren de lucht opwarmen, verwarmt infrarood straling de objecten. Dit zorgt voor een aangenamer warmtegevoel.. Bij conventionele verwarming stijgt de verwarmde lucht naar boven, die vervolgens wanneer deze is afgekoeld weer afdaalt naar beneden. Deze luchtcirculatie zorgt ervoor dat stof opwaait en zich verspreid door het huis. Doordat infrarood verwarming de lucht dus niet opwarmt zal u ook geen last hebben van een ongewenste luchtstroom

Energiezuinige warmte

Naast het mooie design en de ongelooflijk fijne warmte hebben de panelen ook een ander voordeel. Door de slimme manier van opwarmen zijn de panelen ontzettend energie-efficiënt met een laag jaarlijks verbruik. Er is geen ander verwarmingssysteem die zo weinig stroom per vierkante meter nodig heeft. Natuurlijk heeft de mate van besparing ook te maken met hoe goed geïsoleerd een ruimte of woning is. 

Een ander groot voordeel van infrarood verwarming is de makkelijke installatie. De panelen zijn zelf eenvoudig op te hangen, er is namelijk geen aanleg van een gas of waterleiding nodig. Wel is het belangrijk om van te voren na te denken over de locatie voor de plaatsing, bij een verkeerde plaatsing kan het namelijk voorkomen dat de kamer maar deels, of niet optimaal verwarmt wordt. De panelen kunnen op het plafond of de muur worden bevestigd. Het enige wat na het monteren nog rest is het wegwerken van de kabel.