Houten vloer voor meer sfeer in de woning

Houten vloer

Ben jij momenteel ook op zoek naar meer sfeer in jouw woning? Dan zou je eens kunnen kijken of een vloer van multiplank vloerdelen iets voor je is. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een visgraat parket beter bij jouw woning past. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat de woning helemaal voldoet aan al jouw wensen, zou je ervoor kunnen kiezen om eens een kijkje te nemen in een showroom. In een showroom kun je de houten vloer met eigen ogen bekijken. 

Houten vloer

Verschillende soorten hout

Er zijn allerlei verschillende soorten hout. Op dit moment zijn er wel 40 verschillende houtsoorten. Doordat er zo veel verschillende soorten hout zijn, is er ook voor iedereen een geschikte mogelijkheid om een houten vloer aan te brengen. Echter, iedere houtsoort heeft een aantal specifieke kenmerken. Toch kiezen de meeste mensen alsnog voor eikenhout. Dit komt doordat deze houtsoort een zachte houtsoort is. 

Een harde houten vloer

Ben je op zoek naar een vloer van hard hout? Dan zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheid om een vloer van Bamboe, Jatoba of Beuken aan te schaffen. Echter, voordat je een nieuwe vloer aan kunt schaffen, is het van belang om de vloer eerst eens in levende lijve te zien. Hierdoor heb je een beter beeld van de uitstraling van de vloeren. Dit zou je kunnen doen bij een showroom. Mocht je er op de betreffende locatie niet helemaal uitkomen, dan zou je altijd nog kunnen kijken of een adviseur je kan helpen met de betreffende vloer. 

Houten vloer