Hoe ziet de eindaandrijving eruit?

Eindaandrijving

De eindaandrijfmotor van uw minigraafmachine, schranklader, compacte rupslader of tractor is werkelijk een wonder van moderne technologie. Om het goed te waarderen – en er voor te zorgen, het te repareren of te vervangen – is het belangrijk om zijn rol in uw machine te begrijpen.

Tandwielen, versnellingen, versnellingen

Wanneer je met zware machines werkt, zelfs van de compacte graafmachinevariant, gebeurt er veel. De motor van de machine drijft meerdere systemen aan die het koppel bij verschillende snelheden op verschillende plaatsen verhogen, waaronder de eindaandrijving, de transmissie, de koppelomvormer of het vliegwiel en het differentieel. Al deze tandwielsystemen bestaan ​​min of meer uit rondsel, ringtandwielen en hydraulische vloeistof, en ze zijn allemaal met elkaar verbonden. De koppelomvormer of het vliegwiel brengt het motorvermogen over op de transmissie. De transmissie levert dan stroom aan het differentieel. De differentiëlen veranderen dan de richting van die kracht om asassen te laten draaien. Een eindaandrijving heeft een planetair tandwieloverbrengingssysteem dat de zaken vertraagt, het koppel verhoogt en het voor de machine mogelijk maakt om meer werk te doen.

Eindaandrijving

De zon en planeten van de laatste rit

Een relatief klein apparaat, jouw eindaandrijfmotor is wat de rupsen van je minigraafmachine aandrijft. Het is in wezen verdeeld in twee helften. De eerste helft is de hydraulische rijmotor. Hij haalt zijn energie uit de hoofdpomp op jouw machine. De hydraulische rijmotor laat een roterende groep draaien die een supersterke as aangrijpt die doorloopt naar de andere helft van de eindaandrijving, de tandwielkast. Omdat het een planetaire tandwielconfiguratie gebruikt, kan de eindaandrijvingsversnellingsbak de door de as geleverde snelheid verminderen, waardoor het beschikbare koppel toeneemt om de naaf te draaien waarop het rupstandwiel is gemonteerd. Hierdoor worden de rupsbanden van jouw compacte graafmachine met een enorm koppel ingeschakeld en beweegt de machine in de richting waarin u wilt dat deze gaat. Hoe slaagt iets zo kleins erin om zoiets groots te doen?

Het is de planetaire tandwielconfiguratie die het mogelijk maakt. Toen je natuurkunde volgde, heb je waarschijnlijk geleerd dat: Koppel = Vermogen ÷ Snelheid