Hoe voorkom je schade aan je auto

auto schade

In Nederland rijden we veel met de auto. De auto is het meest populaire vervoersmiddel in Nederland. Zelfs voor kleine stukjes wordt de auto gepakt. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Hoe ervaren je ook bent, je hebt op zijn tijd wel eens een momentje van onoplettendheid. Hoe zorg je ervoor dat je schade kunt voorkomen. Als je goed oplet, ben je al een heel eind, toch zijn er enkele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je schade zoveel mogelijk beperkt. Doe er je voordeel mee! Bezoek de website van Autobedrijf Bert Wieten als je op zoek bent naar een mooie occasion.

Gebruik je spiegels

Veel mensen kijken na het behalen van het rijbewijs heel slecht in de spiegels. Het is aan te raden om je spiegels te gebruiken tijdens het autorijden. Zorg dat je de spiegels goed afgesteld heb staan. Het is belangrijk dat je goed zicht hebt op wat er naast en achter je gebeurt. Maar er een gewoonte van om zo nu en dan in de spiegels te kijken om te weten wat de verkeerssituatie is.

Elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn geluidsloos. Het is dus altijd extra belangrijk om goed uit te kijken. Elektrische auto’s kunnen als sluipmoordenaars voorbijrijden. Als je zelf in een elektrische auto rondrijdt dan is het belangrijk om niet te risicovol te rijden.

Schaf winterbanden aan ‘s winters

Het is sterk aan te raden om winterbanden aan te schaffen als het in de winter koud is. Stel het sneeuwt en je rijdt 50 km/uur. Als je winterbanden onder je auto hebt, kom je maar liefst 28 meter sneller tot stilstand dan wanneer je met zomerbanden rijdt. Het is dus voor je veiligheid een stuk beter om met winterbanden te rijden in een strenge winter. Tegenwoordig zijn de winters niet meer zo streng, maar toch.

Gebruik je telefoon niet in de auto

Het is beter om je telefoon helemaal niet te gebruiken achter het stuur. Het is beter om je telefoon helemaal niet te gebruiken voor in de auto. Gebruik je telefoon alleen als navigatie, maar houd de telefoon niet in je hand.