Hoe kom je van kortsluiting af?

Valt er constant een groep in jouw meterkast uit? Dan is er mogelijk sprake van kortsluiting. Dit is behoorlijk vervelend, want hierdoor kunnen de elektrische apparaten achter een groep niet meer gebruikt worden. Reden genoeg dus om kortsluiting zo snel mogelijk te verhelpen. Maar ja, hoe doe je dat eigenlijk? Wij vertellen je hier hoe je verlost wordt van dit probleem.

Spoor de bron op

Kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door een defect apparaat. Indien dit het geval is, kun je het probleem betrekkelijk eenvoudig zelf verhelpen. Het is in dat geval enkel zaak om op zoek te gaan naar het betreffende apparaat. Hoe je dit doet? Verwijder eerst de stekkers van alle apparaten die op de groep zijn aangesloten uit het stopcontact. Zet vervolgens de schakelaar om en steek de stekkers één voor één weer in het stopcontact. Valt de stroom uit wanneer je de stekker van een apparaat in het stopcontact steekt? Dan is dit de veroorzaker van de kortsluiting. Maak het rondje wel even af, zodat je zeker weet dat dit inderdaad de oorzaak is. Laat de stekker van het apparaat uit het stopcontact en de kortsluiting is verdwenen!

Schakel een elektricien in

Het kan betrekkelijk eenvoudig zijn om kortsluiting te verhelpen. Helaas gaat het lang niet altijd zo makkelijk. Zo kan de kortsluiting bijvoorbeeld ook in de elektrische installatie zelf zitten. In dat geval raden wij je niet aan om zelf aan de slag te gaan met het probleem. De kans dat je de kortsluiting verhelpt, is namelijk niet groot. Kortsluiting in de elektrische installatie kun je beter laten verhelpen door een elektricien. Zoek je nog een geschikte elektricien in de buurt van Arnhem? Kijk in dat geval eens op https://elektricienaanhuis.nl/elektricien-arnhem. Hier vind je namelijk direct een professionele elektricien die jou kan verlossen van kortsluiting in Arnhem en omgeving!