Het verschil tussen een kamersteiger en een rolsteiger

Kamersteiger

Wanneer je aan een klus begint waarvoor je een steiger nodig hebt dan is het altijd de vraag welke steiger daarvoor het beste is. Welke steiger is het meest geschikt voor jouw specifieke klus? Heb je bijvoorbeeld een kamersteiger nodig of juist een rolsteiger? En wat is precies het verschil? Dat lees je hier.

Kamersteiger

Het verschil

Het grootste verschil tussen de kamersteiger en de rolsteiger is waar deze voor ontworpen is, en vooral voor welke locatie. De rolsteiger is namelijk gemaakt om buiten te gebruiken terwijl een kamersteiger juist voor binnen bedoeld is. Hoewel dat natuurlijk de eerste intentie van het ontwerp is kun je best een rolsteiger binnen gebruiken of een kamersteiger buiten neerzetten. Als je dat doet moet je echter wel alle voorschriften op het gebied van opbouw en veiligheid alsnog nauwkeurig naleven. 

Grote hoogte

Kamersteiger

Als je buiten gaat werken en ook nog op grote hoogte dan heb je echt een rolsteiger nodig. Je kunt dan echt niet zonder. Deze steigers zijn namelijk gemaakt om op grote hoogte te werken. Hiervoor zijn ze voorzien van speciale zwenkwielen met spindel. Dat zorgt ervoor dat ze in hoogte versteld kunnen worden en goed en veilig staan, ook op ongelijke grond. Een kamersteiger heeft ook zwenkwielen maar niet met al die extra functies. Je kunt er dus geen hoogteverschil mee realiseren. Daardoor kun je dus ook met de kamersteiger niet op grote hoogte werken.