Het noodweer heeft toegeslagen

Steeds vaker komen extreme weersomstandigheden ook in Nederland voor, extreme regen en wind wat een enorme belasting voor je dak is. Hoe vaak lezen we niet op internet, of zien we op televisie afgewaaide dakpannen of erger. Natuurlijk heb je direct met een enorme daklekkage te maken, gelukkig kun je dan direct de hulp inschakelen van acdak.nl om je dak weer te herstellen. In dit soort situaties dient er snel en vakkundig te worden gehandeld, er mag geen minuut verloren gaan. Het speciale telefoonnummer op de website kun je direct bellen voor een dakdekker. 

Controleren van je dak

Vaak denkt men bij het controleren van het dak, dat er alleen gekeken wordt naar bijvoorbeeld de dakpannen of andere dakbedekking. Maar ook andere aspecten als een loodslabbe is belangrijk om een daklekkage tegen te gaan, wanneer lood oud wordt kan het scheuren waardoor er ook lekkages kunnen ontstaan. Lood bevindt zich vaak rondom de schoorsteen, acdak.nl kan eventueel dit lood vervangen wanneer het problemen veroorzaakt. Voegen die geslepen zijn om het lood aan te brengen, kunnen vaak de oorzaak zijn van een kleine lekkage. In de meeste gevallen is de voeg dan versleten en niet meer aanwezig. 

Voordelen van een dak met pannen

Een dak bedekt met dakpannen heeft een aantal voordelen, maar kent ook nadelen. Het voordeel is dat je relatief voordelig uit bent, een compleet dak te bedekken met de dakpannen. Dakpannen hebben geen isolerende werking zoals een bitumen dak, bij een zware storm kun je er vanuit gaan dat er wel een aantal dakpannen het niet overleven. Zijn er een aantal weggeblazen, dan slaat de wind onder de dakpannen en is de kans groot dat er meer zullen volgen. Om een daklekkage te voorkomen dien je direct acdak.nl te bellen, voor een noodzeil of om het dak weer te kunnen herstellen.