Het gebruik van een driedelige ladder

3 delige ladders

Een ladder is onmisbaar voor vele klussen. Of je hem nu bedrijfsmatig gebruikt of als particulier, een goede ladder is eigenlijk al het halve werk. Er zijn vele soorten verkrijgbaar, waaronder ook de 3 delige ladders. Waaruit deze bestaat en welke voordelen deze ladder biedt, lees in dit stuk.

3 delige ladders

Waaruit bestaat een driedelige ladder?

Een doorsnee ladder bestaat uit één gedeelte met een aantal sporten. Bij 3 delige ladders zijn er, zoals de naam al doet vermoeden, drie gelijke delen. Deze delen zijn in- en uit te schuiven. Dergelijke ladders zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Zo is er een kleine variant met een uitschuifbare lengte van 4,5 meter en de grootste driedelige ladder kan uitschuiven tot maar liefst 9 meter.

De voordelen van driedelige ladder

Er zijn twee manieren om een drie delige ladder op te stellen. Zo kun je de ladder plaatsen in een A opstelling, maar ook als opsteekladder. Door dit twee in één gebruik is het in bezit hebben van, of slepen met, meerdere ladders al snel verleden tijd. Bovendien bieden 3 delige ladders nog meer voordelen:

  • Plaats je de ladder in A stand, dan kan deze vrijstaand gebruikt worden. Het eenvoudige in- en uitschuif systeem draagt dan ook absoluut bij aan het gebruikersgemak.
  • Je kunt zelf bepalen op welke hoogte je de ladder wilt hebben. Voor elke klus heb je dus als het ware een ladder op maat en in zijn totaal heb je een hogere werkruimte.
  • Bovendien zorgt het er voor dat de ladder gemakkelijk te vervoeren is. Schuif je de ladder in, dan is de totale lengte namelijk aanzienlijk korter.
  •  Het hiervoor genoemde brengt ook nog eens met zich mee dat je bespaart op opslagruimte. Een compacte ladder kun je namelijk sneller ergens kwijt en past eerder in bijvoorbeeld een werk bus of (grote) auto. Ruimtebesparend dus, wel zo handig!