Heerlijk ontspannen in je badkamer

Je hebt je eigen huis gekocht. Een plek om trots op te zijn. Natuurlijk heb je de inrichting van de verschillende kamers zorgvuldig uitgezocht, zodat het helemaal voldoet aan jouw wensen. Het maakt je daardoor waarschijnlijk niet veel uit of je nou een dag in de woonkamer bent, dat je jouw tijd in de keuken besteedt of dat je mag genieten van je fijne slaapkamer. Toch is er één ruimte die jou kan helpen om even helemaal te ontspannen. Een moment om je terug te trekken, alle stress van je werk en je dagelijkse bezigheden los te laten en weer opnieuw op te laden, zodat je daarna weer met frisse energie de wereld aankunt. Die ruimte is de badkamer!

Goede voorbereiding is het halve werk

Wil je optimaal genieten van een oplaad momentje, dan is het belangrijk dat je je hierop goed voorbereid. Zeker op koude dagen is het verstandig om er op tijd voor te zorgen dat de badkamer radiator wordt aangezet, zodat het lekker warm is wanneer je jouw ontspan moment wilt beginnen. Zeker omdat je jouw kleren uit gaat trekken voordat je onder de douche gaat staan of in het bad gaat liggen, is het fijn als je niet meteen staat te bibberen van de kou. Je kunt zelfs als voorbereiding je handdoek over de verwarming hangen, zodat je bij het afdrogen gebruik kunt maken van een heerlijk voorverwarmde handdoek om het ontspanningsmoment compleet te maken. Wil je het helemaal afmaken, bedenk dan of je de ruimte wilt vullen met een heerlijke geur. Lavendel staat bekend om zijn relaxende werking. Dat kun je makkelijk regelen door een geurkaars aan te steken of gebruik te maken van lavendel douchegel of badschuim. 

Voorkom een benauwde ruimte


Hoe fijn het ook is om in een warme ruimte te ontspannen, een badkamer heeft al snel de neiging om benauwd en vochtig te worden. Dan is het ineens een stuk minder fijn om daar lang te verblijven. Zorg daarom altijd dat je badkamer is voorzien van één van de vele beschikbare ventilatiesystemen. Het juiste systeem laat de warmte van je badkamer precies zoals jij deze hebt ingesteld, maar zorgt er wel voor dat er een continue toestroom van verse lucht is. De vochtige lucht die voor een benauwd gevoel (en voor schimmel) kan zorgen wordt op deze manier ongemerkt afgevoerd. Geen reden meer om de badkamer snel uit te vluchten na een warme douche, maar een extra excuus om nog net wat langer te genieten van jouw heerlijke me-time moment!