Goede redenen om voor kunstgras te kiezen

Hoeveel mensen ken jij die kunstgras in hun tuin gebruiken? Het gebruik van kunstgras biedt hen verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan senioren die in hun woning willen blijven wonen, maar geen tijd en energie hebben om de tuin te onderhouden. In zo’n geval kunnen zij maandelijks een hovenier langs laten komen om de tuin van onderhoud te voorzien. Denk aan het maaien van het gazon, het snoeien van struiken en bomen, het verwijderen van onkruid, enzovoorts. Gemakkelijker is het echter, om het gazon te vervangen voor een veld van kunstgras. Het kunstgras is onderhoudsarm en daarbij nauwelijks van echt gras te onderscheiden van een afstandje. Reden genoeg om ook voor je eigen tuin kunstgras te overwegen.

Belangrijkste voordelen van het gebruik van kunstgras

Niet alleen is kunstgras onderhoudsarm. Er zitten verschillende andere voordelen aan dit materiaal! Denk ook aan het feit dat kunstgras milieuvriendelijk is. Het gebruik van meststoffen en pesticiden is namelijk niet langer noodzakelijk. Wanneer je voor kwalitatief goed kunstgras kiest, blijft de kleur van het materiaal voor een lange tijd behouden. Ook heeft kwalitatief goed kunstgras vaak een hoge dichtheid. Zo valt de basis van het kunstgras niet op.

Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het leggen van kunstgras. Veel van deze organisaties bieden daarbij de mogelijkheid om het kunstgras op maat te laten snijden. Zo sluit het kunstgras naadloos aan bij de beschikbare ruimte binnen je tuin! Het zou zonde zijn als je plantenborders verkleind moeten worden.