Gebruik van betongaas

Betongaas kopen

Wil je betongaas kopen dan moet je eerst weten waarvoor het gaas allemaal gebruikt kan worden, om te beginnen moet je bepalen welke dikte je nodig hebt. Hierbij speelt niet alleen de belasting een belangrijke rol, maar ook de belasting en hoe de vloer afgewerkt wordt. Met de juiste dikte gaas kun je er altijd op vertrouwen dat je een solide vloer hebt om te belasten. Het is onmogelijk om een betonnen vloer stevig te krijgen zonder het gebruik van betonnetten. 

Betongaas kopen

Kans op scheuren is minimaal

Zou je geen betongaas kopen, en zonder enige wapening een betonvloer storten, kan je vloer geen trekkrachten opnemen. De wapening zorgt ervoor dat je vloer solide en stevig is, scheuren worden voorkomen omdat het gaas de trekkrachten opneemt die optreden in de vloer. Ga je de vloer afwerken dan moet je er rekening mee houden of je verzinkte netten nodig hebt, of dat je het met de geroeste netten kunt doen.  Bij een afwerking zonder poreuze materialen voldoen de geroeste netten prima, ga je er travertin op leggen dan zijn de verzinkte netten nodig.

Betongaas kopen

Welke dikte moet je gebruiken bij welke vloer?

In de meeste gevallen wordt voor een vloer netten gebruikt die variëren van 6 tot 8 mm. Hiermee worden de trekkrachten voldoende opgevangen en ben je er zeker van dat je een stevige vloer hebt die je kunt belasten. Word je dekvloer dikker dan 6 cm dan heb je netten nodig met een doorsnede van 5 mm, dit om de drukkrachten zo optimaal mogelijk te kunnen verdelen. Natuurlijk kan er afgeweken worden van de standaard maten en netten, wanneer je een vloer zwaar wil belasten zal je meer en dikkere netten moeten verwerken in de vloer.