Een studieplek inrichten voor een kind

bureaustoel ergonomisch

Wanneer kinderen ouder worden krijgen zij de behoefte aan een eigen werkplek of studieplek. Als een kind naar groep 7 of 8 gaat en voor het eerst huiswerk krijgt is een studieplek nodig, maar ook jongere kinderen kunnen het fijn vinden om te kunnen knutselen of spelletjes te kunnen spelen aan hun eigen bureau. Maar naast dat er dus een bureau nodig is, het liefst een zit sta bureau, en een goede bureaustoel, zijn er ook andere dingen nodig om een fijne studieplek te maken voor een kind. Het kan heel leuk zijn om het kind hier zelf ook bij te betrekken.

Ruimte maken

Een kinderkamer staat vaak al helemaal vol met spullen. Een bed, kledingkast, en vaak heel veel speelgoed. Als een kind ouder wordt en er ruimte gemaakt moet worden voor een studieplek met een bureau dan is het misschien tijd om wat speelgoed op te bergen. Het kind kan zelf misschien al aangeven waar hij of zij niet zo vaak meer mee speelt. Hij of zij kan misschien ook zelf de plek van het bureau uitkiezen. Als er een aparte kamer over is in het huis kan daar ook een aparte studeerkamer van gemaakt worden, maar meestal is het wel gezellig als het bureau in de slaapkamer staat.

Stoel en bureau

Je kunt natuurlijk kiezen voor verschillende soorten bureau’s. Een zwevend hoekbureau kan sfeer geven aan de kamer, maar om huiswerk te maken is vaak een vierkant en diep bureau nodig. Zo kunnen het boek en schrift boven elkaar, met ook de computer of laptop er bij. Een in hoogte verstelbaar bureau kan ook fijn zijn zodat het bureau kan meegroeien met het kind. Later kan dit bureau ook gebruikt worden om afwisselen aan te zitten en te staan, wat weer nek- en rugpijn kan voorkomen tijdens de studietijd. Hetzelfde geldt voor de bureaustoel. Kies een goede stoel die in alle opzichten verstelbaar is.