Een landelijk interieur

De landelijke stijl is ontzettend populair in ons land. Geen wonder dus dat dit een ontzettend gezellige en warme sfeer brengt. Met deze landelijke kenmerken kan ook jij aan de slag met het omgooien van je interieur.

Kleuren

De kleuren zetten de sfeer van een kamer. Voornamelijk de muren, waar je immers altijd tegenaan moet kijken, zullen de toon zetten. Om dit toe te passen op de landelijke stijl kan je het beste natuurlijke tinten gebruiken. (gebroken) witte kleuren, lichte grijze tinten of natuurlijke bruine en groene kleuren. De felle kleuren laat je absoluut achterwege. Wil je toch kleur gebruiken? Gebruik dan pastelkleuren.

Het meubilair

Ook in het meubilair kan je het beste de natuurlijke aspecten terug laten komen. Helemaal mooi is als de woning houten steunpilaren bevat. Dit zal zorgen voor dat echte boerderijgevoel. Maar dit kan ook goed verwerkt worden in andere aspecten. Een grote ronde houten tafel bijvoorbeeld, is iets wat de stijl zal typeren. En dat ronde is iets dat veel terugkomt in het meubilair. Totaal anders dan een hoekig en modern interieur.

Verder passen grote meubels goed bij de landelijke stijl. Houten kasten met raampjes of een grote bank met afgeronde hoeken. Kies in ieder geval voor een zachte bank waar je helemaal in wegzakt.

Accessoires

Een niet te missen aspect zijn de accessoires. Dit is waarmee je je echt kan uitleven in elke ruimte, maar misschien nog wel het meest in de keuken. Keukenkastjes met raampjes erin geven je de optie om zelfs het servies in de spotlights te zetten. Maar ook het ophangen van de pannen en het conserveren in mooie potten zorgt voor een uitnodigende sfeer.

In de woonkamer en de slaapkamer kan je accentueren met de materialen. Wat dacht je van een wollen kleedje of kussens met teddystof? Hiermee haal je de boerderij naar huis.

Tot slot is licht belangrijk in deze stijl. Waar je ’s avonds gaat voor de warmere donkere sferen, is het overdag van belang om veel licht binnen te laten komen. Hierdoor laat je de zachte en lichte kleuren echt uitblinken. Iets wat hier goed bij zou aansluiten zijn pvc jaloezieën. Hiermee kan je genoeg licht binnen laten komen maar creëer je toch die landelijke sfeer.

Dus, gooi jij binnenkort jouw huis op de schop met deze warme stijl? Het is in ieder geval een feit dat je alle kanten op kan, maar vooral de juiste. Wees gewaarschuwd: jouw woonkamer kan hierdoor de nieuwe hotspot van je vriendengroep worden!