Een afvalcontainer vol met afval

Een afvalcontainer vol met afval

Een verbouwing zorgt nou eenmaal voor ontzettend veel afval. Ik kan mij er altijd over verbazen hoe veel afval er in een gebouw kan zitten. Je verwacht natuurlijk dat iedereen een schoon en opgeruimd huis heeft maar dat is lang niet altijd het geval. Hier kom je pas achter wanneer je een vuilcontainer voor iemands huis ziet staat die beladen is met allemaal meuk niet die niets op een rommelmarkt wordt verkocht. Afgelopen week ben ik bezig geweest met het opruimen van mijn opa’s huis. Hij woonde altijd in een enorm huis met twee kelders en twee zolders die stuk voor stuk volgeladen waren met zooi. Dus uiteraard belde wij een aantal afvalcontainers op om al het afval in te kunnen gooien. Het was nog een enorme klus.

 

Vuilcontainers vol met vuil

We begonnen de week met het opruimen van de zolder. We hadden ruimte gemaakt in de woonkamer om de spullen in te leggen die mogelijk nog van waarde zijn. De andere spullen gooide wij direct in de vuilcontainer die buiten stond. Oude gitaren, stoelen en ongelofelijk veel kookboeken belanden direct in de afvalcontainer. Je zag voorbijgangers ook kijken naar de hoeveelheid troep die in de vuilcontainers lagen. Meestal verwacht je dat grote afvalcontainers worden gehuurd als mensen badkamers of keukens helemaal openbreken maar ons vuil bestond gewoon uit allemaal oude zooi. Het voelde heerlijk om al het afval gewoon zonder medelijden direct in de containers te gooien. Niks sentimentele waarde of mogelijke doorverkoop, direct bij het grofvuil. Na ongeveer 2 dagen waren we klaar met het opruimen van de zolders, de dagen daarna volgde de kelders.

 

De grootste klus voor het laatst

De kelder was een veel grotere klus dan dat wij van tevoren hadden verwacht. Halverwege de week moesten wij dan ook een tweede afvalcontainer huren om alle troep weg te kunnen gooien. Gelukkig kwam deze vuilcontainer net op tijd om alle troep weg te gooien. Aan het einde van de week kan ik met recht zeggen dat ik best gesloopt ben. Ik was ontzettend verbaasd hoeveel zooi er zich in dat huis bevond. Helaas moesten wij bijna alles beschouwen als afval. We konden niemand nog blij maken met deze spullen. Gelukkig konden wij het afval wel goed recyclen door de verschillende afvalcontainers. Het viel mij wel op dat het huren en de levering van de containers erg gemakkelijk ging. Ik kan het iedereen aanraden want het haalt heel stress weg bij het schoonmaak proces. Het hielp ons zeker enorm om alle duizenden boeken en tientallen gitaren weg te gooien.