Dit is waarom funderingsherstel zo belangrijk is

funderingsherstel

De fundering van je woning of bedrijfspand is een ontzettend belangrijk element van het geheel. Dit element zorgt er namelijk voor dat het gewicht van de constructie wordt overgedragen op de ondergrond. Funderingsherstel is daarom af en toe echt nodig. Zonder een goede fundering staat een pand niet stevig en is het dus ook niet zo veilig als het zou moeten zijn. 

Bij gebreken

Wanneer de fundering van een pand gebreken vertoont, is het dus zaak om zo snel mogelijk tot actie over te gaan. Je moet een oplossing vinden om het pand zo snel mogelijk weer veilig te maken en daar is deskundige hulp bij nodig. Gelukkig zijn er aannemers die juist hierin gespecialiseerd zijn. Ze kunnen je helpen berekenen of er sprake is van een gevaarlijke situatie en kunnen gepast advies geven over hoe je dit het beste kunt oplossen. Het herkennen van problemen in de fundering is namelijk een vak apart. 

funderingsherstel

De oorzaken vinden

Wanneer er werk nodig is aan de fundering, dan is deskundige hulp dus op z’n plek. Niet alleen om zo snel mogelijk tot actie over te gaan en het probleem op te lossen, maar ook om de oorzaken te herkennen. Het kan namelijk zo zijn dat er een onbekende oorzaak voor het probleem is die eerst aangepakt dient te worden om te voorkomen dat je al gauw weer actie moet ondernemen. Ook daarvoor zijn specialisten de beste optie. Een gedegen funderingsonderzoek moet dan eerst worden uitgevoerd voor je maatregelen kunt nemen. 

De ondergrond van de fundering

Weet jij wat voor fundering jouw woning of bedrijfspand heeft? Er zijn veel verschillende funderingen en niet elke fundering is hetzelfde. Dit hangt onder andere samen met hoe en wanneer het pand is gebouwd. Ook is een fundering vaak toegespitst op het soort ondergrond waar deze op gebouwd is.