De voordelen van een pvc vloer met betonlook

pvc vloer betonlook

Beton: het is niet een materiaal waar je meteen aan denkt voor je woonruimte. En toch zijn vloeren van beton steeds populairder aan het worden. Beton is namelijk degelijk, strak, modern en zeer duurzaam. Het is echter ook duur. Daarom is de pvc vloer met betonlook minstens zo populair aan het worden als het echte werk. Pvc heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van beton.

Pvc is kunststof

Pvc is een soort kunststof. Het is een uitermate hard maar ook flexibel materiaal. Dat wil zeggen dat je het heel goed kunt bewerken. Daarom worden er ook zoveel dingen gemaakt van pvc. Het is bewerkbaar in allerlei vormen. Het wordt dan ook veel gebruikt voor vloeren. Een ander voordeel van dit materiaal is namelijk dat je het zo kunt bewerken dat het ontzettend lijkt op andere materiaalsoorten. Bijvoorbeeld beton. Een pvc vloer met betonlook heeft het uiterlijk van een vloer van beton, maar is gemaakt van pvc.

pvc vloer betonlook

Alternatieven

Wist je trouwens dat er niet alleen pvc vloeren met betonlook zijn? Ook houten vloeren en laminaat kun je gemakkelijk namaken met pvc. Het materiaal heeft echter wel een aantal streepjes voor op die echte versies. Vaak is pvc bijvoorbeeld veel makkelijker te leggen. Het is een minder arbeidsintensief klusje. Ook is pvc in veel gevallen iets goedkoper, op z’n minst in de kosten van het laten plaatsen. Het is wel belangrijk dat je even de tijd neemt om de beste pvc vloeren te vinden. Hoewel er veel mogelijk is en de vloeren vaak erg lijken op natuurlijke materialen, is er natuurlijk wel een kwaliteitsverschil. Het is niet zo dat elk type vloer perfect lijkt op echt beton.

Waarom beton?

De betonnen vloeren kennen we van oorsprong met name als fabrieksvloeren. Tegenwoordig zie je ze toch steeds vaker in woningen. Het is namelijk een perfecte vloer voor in een industrieel huis. De trend van dit moment is ruw, onafgewerkt en natuurlijke kleuren zoals grijs en bruin. Daar past beton perfect bij.