De top 5 fruitbomen voor je tuin

fruitbomen

Het hebben van een fruitboom in je tuin is een leuke afwisseling voor als je van tuineren houdt. Veel mensen weten niet dat je het fruit van een fruitboom soms écht kan eten. Zoals bijvoorbeeld appels die je kunt gebruiken voor een appeltaart.

Je zult wel vaak zien dat de vorm en grootte van het fruit anders is dan in de supermarkt. Hier wordt namelijk via een veredelingsproces ervoor gezorgd dat de fruitbomen het ideale fruit produceren.

fruitbomen

Maar vandaag delen we met je welke fruitbomen je kunt planten in jouw tuin!

  1. Perenboom

Je kunt peren laten groeien in het Nederlandse klimaat. Het maakt niet uit als het wat kouder is. Een perenboom past in je tuin, maar ook in een ruime plantenbuik. Perenbomen houden van de zon. Zorg dus dat je deze op een plek zet waar hij voldoende zonlicht vangt.

  • Kersenboom

Een kersenboom kan zowel in je tuin als in een pot. Ook voor deze plant is het van belang dat er voldoende zonlicht op komt. Hoe meer zonlicht, hoe meer kersen en hoe lekkerder!

  • Kiwiboom

Dit is een lekkere fruit die ook in Nederland gegroeid kan worden. Voor deze fruitboom raden we je wel aan dat je deze plant in de vroege zomer. Zo kan hij voor voldoende tijd zon pakken, dit geldt trouwens voor bijna alle soorten die je plant. Ze houden namelijk vrijwel allemaal van een warm klimaat.

  • Bramen

Dit is misschien geen fruitboom, maar je kunt hier wel lekkere sap van maken! Deze kan je in het einde van het voorjaar planten, zodat je lekker eindzomer kunt genieten van deze heerlijke fruit!

  • Perzikboom

Wie houdt nou niet van perziken? Dit is een heerlijke fruit die er ook nog eens prachtig uitziet. Deze fruit komt uit een warm klimaat, maar als je deze tijdens de zomer plant, kan je ook perziken laten groeien in je tuin! Ook voor deze fruitboom geldt: hoe meer zon, hoe beter!

Dit zijn de 5 beste fruitbomen die je kunt plaatsen in je tuin. Zo ben je mooi voorbereid voor de lente die eraan komt!