De infrarood verwarming voor de badkamer

badkamer verwarmen met infrarood

De infraroodverwarming in de badkamer kan worden gebruikt als bijverwarming of als primaire verwarming. Zeker als er geen conventioneel verwarmingssysteem voorhanden is, is de aanschaf van een infrarood verwarmingssysteem in de badkamer het goedkoopste en gezondste alternatief.

Een badkamer verwarmen met infrarood zit vol voordelen. Het zit hem vooral in de weldadige infrarood C-straling die dieper in de huid doordringt dan verwarmde lucht. Dit zorgt voor een rustgevend effect op het lichaam en een positieve booster op het immuunsysteem.

De infrarood verwarming als bijverwarming in de badkamer

Als je al een radiator in je badkamer hebt en dit niet voldoende is, kan de badkamer verwarmen met infrarood als ideale aanvulling dienen. De voordelen van infrarood verwarming in de badkamer zijn dat je ruimte bespaart ruimte en je je bevindt in het directe stralingsgebied van de infraroodstraler als je ’s ochtends voor de spiegel staat.

  • Je voelt de infrarood C straling direct op een afstand van 2 tot 3 meter. Heerlijk als je direct na het douchen voor de infraroodstraler staat (bijvoorbeeld bij een spiegelverwarming of een plafondinstallatie met een klassiek paneel).
  • Doordat de omringende vlakken zoals het plafond, de vloer of de meubelen als warmteopslag dienen, is er slechts zeer weinig warmteverlies bij het ventileren.
  • Bovendien wordt het vocht verminderd, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen.
  • Bovendien is het stroomverbruik erg laag. Als voorbeeld nemen we een spiegelverwarming van 500 watt voor een badkamer van 6 m². Bij een prijs van 0,26 cent per kWh verbruikt dit € 0,13 per uur.
badkamer verwarmen met infrarood

De infraroodverwarming in de badkamer als handdoekhouder

In de badkamer is er ook de mogelijkheid om infrarood verwarming als handdoekhouder te gebruiken. Sommige bedrijven verlagen om veiligheidsredenen de oppervlaktetemperatuur van infraroodstralers. Deze infraroodstralers worden niet beschouwd als volwaardige infraroodstralers. Er is de mogelijkheid om 2 handdoekhouders aan een infraroodstraler te bevestigen.