De beste sloten voor veilig wonen

KeyholeHet aantal inbraken begint in Nederland flink toe te nemen. En dat is niet zonder reden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een groot deel van de sloten makkelijk open te breken is. De dieven van tegenwoordig worden steeds slimmer waardoor ze als geen ander weten hoe ze sloten open moeten breken. In dit artikel vertellen we meer over de beste sloten voor inbraakpreventie.

Wat doet een inbraak met je?
Het is wel duidelijk dat je niet op een inbraak zit te wachten. Er zijn kostbare spullen gestolen die je waarschijnlijk nooit meer terug krijgt. Neem daarbij dat er schade aan de woning is aangericht en dat het veilige gevoel in huis verdwenen is. Met name het laatste wordt als zeer hinderlijk beschouwd. Er zijn zelfs gezinnen die er na een inbraak bewust voor kiezen om te gaan verhuizen.nieuwe-sloten

Het belang van goede sloten
Terwijl de inbrekers steeds handiger werden met het openbreken van sloten, hielden mensen dezelfde sloten. Een dief heeft maar enkele seconden nodig om een oud slot open te breken, terwijl dit bij een nieuw slot langer dan een minuut bedraagt. Dit is voor veel inbrekers een goede reden om huizen met oude sloten als doelwit te hebben. De meeste inbrekers kunnen in één oogopslag zien wanneer een huis gebruikt maakt van nieuwe of oude sloten.politiekeurmerk

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen
Het vinden van goede sloten is niet zo heel mogelijk. Zodra een slot over het keurmerk Politiekeurmerk Veilig Wonen beschikt weet je eigenlijk al wel dat het aan de strenge eisen voldoet. De sloten zijn door de politie op verschillende criteria getest en krijgen alleen een keurmerk wanneer het aan de criteria voldoen.

Ben je op zoek naar kwalitatieve sloten die niet makkelijk open te breken zijn? Neem dan contact op met een slotenmaker.