Dakschade door het koude weer? Schakel dakdekker in Zuid-Holland in

Dakschade door het koude weer? Schakel dakdekker in Zuid-Holland in

Het koude weer zorgt ieder jaar weer voor dakschade. Dat kan een vervelende lekkage tot gevolg hebben. Om dit en verdere schade te voorkomen is het noodzakelijk om de schade zo snel mogelijk te laten repareren. In dit artikel leest u hoe dakschade ontstaat en wat een dakdekker in dat geval voor u kan betekenen.

Dakdekker lost dakschade door kou voor u op

In Zuid-Holland kan het in het najaar en in de winter tekeer gaan, met dakschade tot gevolg. Vaak is kou de grote boosdoener. Een dakdekker heeft het zo voor u gerepareerd, maar hoe ontstaat de schade nu precies en hoe lost een dakdekker dit voor u op? Dat vertellen we u hieronder

Hoe ontstaat dakschade door koud weer

Dakschade door koud weer kan op verschillende manieren ontstaan:

Krimpen en uitzetten

Bij koud weer kan de dakbedekking krimpen. Wanneer de dakbedekking niet op de juiste manier gemonteerd is, kan deze dan loslaten. Dit type dakschade zien we dan ook vaak bij koud weer. U ziet dan dat de randen beginnen los te laten. Wanneer u dit ziet kunt u het best direct een dakdekker inschakelen om te voorkomen dat uw dak gaat lekken. Hij kan het dak provisorisch voor u repareren. Maar wanneer het echt verkeerd gemonteerd is, is vaak nieuwe dakbedekking nodig.

Onvoldoende afschot

Met het afschot van het dak bedoelen we dat het dak een helling van een paar graden heeft. Zo kan het water naar de afvoer kan stromen en blijft het er niet op staan. Wanneer er wel water op het dak blijft staan, kan dit namelijk bevriezen en dan kan dakschade ontstaan. Natuurlijk kan uw dakbedekking best wel wat hebben, maar het verkort de levensduur aanzienlijk. Laat wanneer het tijd is voor een nieuw dak de dakdekker dan ook naar het afschot kijken. Dan gaat uw nieuwe dakbedekking langer mee.

Bevriezing

Wanneer de dakbedekking op sommige plaatsen los begint te laten, kan er water tussen komen. Als het dan gaat vriezen wordt de schade erger. Dit kan een dakdekker vaak eenvoudig voor u repareren. Maar beter is het natuurlijk als u hem tegen het najaar langs laat komen voor een dakinspectie. Dan bent u de schade voor!

Op tijd dakdekker inschakelen

Koud weer kan dus dakschade tot gevolg hebben. Wees na vorst daarom scherp op beschadigingen aan uw dak. En laat meteen een dakdekker langskomen om de schade te repareren. Lees hier meer over de voordelen van plat dak onderhoud.