Bedrijfshal te koop? Praktische tips voor jou als ondernemer

Bedrijfshal te koop

Ben je ondernemer? En staat er bij jou in de buurt een bedrijfshal te koop? Als ondernemer wil je soms groter groeien en dat betekent dat je misschien op zoek gaat naar extra ruimte voor bijvoorbeeld opslag of productie. In dat geval kan het kopen van een bedrijfshal de oplossing zijn. Maar waar begin je in de zoektocht naar een passende bedrijfshal en waar moet je op letten tijdens het aankoopproces? In deze blog geven we vijf tips voor als jij een bedrijfshal wilt kopen.

Bepaal je budget

Voordat je op zoek gaat naar een bedrijfshal is het belangrijk om te weten wat jouw budget is. Hierbij is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de aankoopprijs, maar ook naar de bijkomende kosten zoals onderhoudskosten en belastingen. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Locatie, locatie, locatie

De locatie van de bedrijfshal is van groot belang. Denk hierbij aan de bereikbaarheid voor jouw klanten, eventuele verkeersdrukte op de route en de aanwezigheid van buurtbedrijvigheid. Ook is het goed om te kijken naar de veiligheid van de omgeving. Een veilige locatie kan bijvoorbeeld bijdragen aan de veiligheid van jouw werknemers en het voorkomen van diefstal.

Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren

Voordat je de bedrijfshal aankoopt is het raadzaam om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Dit kan eventuele gebreken aan het pand aan het licht brengen en voorkomen dat je achteraf voor onverwachte kosten komt te staan. Hierbij is het belangrijk om te letten op bijvoorbeeld de staat van de dakbedekking, technische installaties en de fundering.

Onderhandel

Het kopen van een bedrijfshal is vaak een kostbare investering. Daarom is het belangrijk om te onderhandelen over de aankoopprijs. Zijn er bijvoorbeeld gebreken gevonden tijdens de bouwtechnische keuring? Dan kun je proberen om hier een ergere prijs voor te bedingen. Daarnaast zijn er vaak ook andere zaken waarover te onderhandelen valt, zoals het overnemen van inventaris en/of machines.

Zorg voor deskundig advies:

Het aankopen van een bedrijfshal brengt een hoop vragen met zich mee. Zo moet het gebouw geschikt zijn voor jouw bedrijf, moet je rekening houden met eventuele bouwregels en heeft het pand vaak technische installaties die onderhouden moeten worden. Het is daarom raadzaam om deskundig advies in te winnen bij bijvoorbeeld een makelaar of bouwtechnisch adviseur.

Samenvatting

Het kopen van een bedrijfshal kan een strategische en slimme zet zijn voor jouw bedrijf, maar het is hierbij wel belangrijk om op een goede aspecten te letten. We hopen dat deze vijf tips jou op weg helpen bij het aankopen van een geschikte bedrijfshal en dat je met vertrouwen de zoektocht in gaat. Vergeet daarbij niet om deskundig advies in te winnen en goed te onderhandelen over de aankoopprijs.

Bron: Ooms

bedrijfshal te koop