Handige tip voor een dak- en gevelconstructie: Trespa platen

Trespa plaat

Als je je dak hebt laten renoveren, isoleren of asbestplaten in het dak hebt laten verwijderen, moet de dakconstructie uiteindelijk weer mooi afgewerkt worden. Hetzelfde geldt ook voor gevels die aan vernieuwing toe zijn. Wil je je dak of gevels strak en stijlvol afwerken, dan kun je dat op meerdere manieren aanpakken. Een van de mooiste en handigste materialen om dit te doen, zijn trespa platen. Een trespa plaat heeft veel voordelen te bieden als afwerkingsmateriaal. Maat wat is een trespa plaat precies? En wat maakt deze platen zo nuttig als afwerkingsmateriaal?

Wat zijn trespa platen voor type materiaal?

Een trespa plaat is eigenlijk een merknaam van het bekendste merk dat dit soort platen produceert. Trespa platen zijn gemaakt van het product High Pressure Laminate, afgekort als HPL. Trespa en HPL zijn dus dezelfde soort producten. Trespa ofwel HPL-platen worden ook wel volkernplaten genoemd. Tresa platen zijn opgebouwd uit diverse papierlagen, ofwel papierpulp, die onder grote kracht op elkaar zijn geperst. Het resultaat is een robuuste, keiharde plaat die erg sterk is en tegen een stootje kan.

Trespa is ideaal te gebruiken als gevelbekleding

Trespa platen hebben uiteenlopende voordelen. Een van de belangrijkste pluspunten van dit materiaal is dat trespa ongevoelig is voor weersomstandigheden. Of het nu regent, stormt, vriest of tropisch heet is: trespa geeft geen krimp. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat trespa veel gebruikt wordt om gevelconstructies en dakranden af te werken. Naast het feit dat trespa platen goed tegen diverse weersituaties kunnen, zijn ze ook geliefd omdat ze ‘ijzersterk’ zijn. Trespa is hierdoor een duurzame keuze. Trespa platen zijn daarbij ook vandalismebestendig: onverlaten krijgen de platen niet snel stuk en zullen echt veel moeite moeten doen als ze jouw trespa kapot willen maken. Trespa platen zijn dan ook een prima keuze voor iedereen die zijn exterieur strak, veilig en stijlvol wil afwerken.

Trespa is eenvoudig schoon te houden

Prettig aan trespa platen gebruiken voor de buitenkant van je woning, is het feit dat de platen eenvoudig schoon te houden zijn. Ze hebben een speciale coating, die je gemakkelijk kunt reinigen. Daarbij zijn de platen verkrijgbaar in allerlei ontwerpen, kleuren en stijlen. Dus tel uit je winst!