Alles over laminaat en klik PVC

Het uitzoeken van een nieuwe vloer voor in jouw woning is moeilijk. Er is immers zo enorm veel keuze, dat je door de bomen het hout van de vloeren niet meer ziet (haha). Laminaat, PVC, Vinyl, om nog maar te zwijgen over alle verschillende designs en patronen die je allemaal kunt kiezen. Waterdicht laminaat en klik PVC zijn twee populaire opties voor vloeren in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. Wil je meer weten over laminaat en klik PVC? Lees dan snel verder!

Watervast laminaat

Laminaat waterbestendig? Echt wel! Laminaat is gemaakt van high-density fiberboard (HDF) met een waterdichte laag. Dit maakt het bestand tegen water- en vochtschade, waardoor het een populaire keuze is voor badkamers, keukens en zelfs kelderruimtes. Het lijkt en voelt net als echt hout, maar is beter bestand tegen water.

Klik PVC in de badkamer

Klik PVC is een andere populaire optie voor vochtige ruimtes. Het is gemaakt van PVC (polyvinylchloride) en wordt geleverd in tegels of planken die eenvoudig op elkaar klikken. Dit maakt de installatie snel en eenvoudig. Het is ook waterbestendig, slijtvast en eenvoudig te onderhouden.

Verschillen

Beide opties zijn een goede keuze voor vochtige ruimtes, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen waterdicht laminaat en klik PVC. Waterdicht laminaat lijkt en voelt net als echt hout, terwijl klik PVC een meer synthetisch uiterlijk heeft. Klik PVC is ook een goedkopere optie.

In het kort 

In samenvatting, waterdicht laminaat en klik PVC zijn beide goede opties voor vochtige ruimtes, maar elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Overweeg zorgvuldig welke optie het beste bij uw persoonlijke voorkeuren en budget past.