Ik schilder al heel mijn hele leven. Ik vind het leuk om te doen en het houdt mij dagen bezig. Ik denk dat ik de passie van mijn moeder heb. Zij schildert zelf ook en als ze eenmaal bezig is, is ze ook de hele dag weg aan het schilderen. Door middel van schilderen kan je je passie uiten en je gevoelens. Je kan zelf bepalen wat mooi is en wat niet. Alles is jouw eigen keus. Je hoeft met niks en niemand rekening te houden alleen maar met jezelf.

Een nieuwe kunst

Sinds kort ben ik ook bezig met een ander soort kunst wat mij aantrekt. Namelijk resin art. door middel van Epoxy giethars en verschillende kleurpigmenten krijg je hele mooie effecten. Het klinkt allemaal heel simpel maar eigenlijk is het erg lastig. De tempratuur moet stabiel zijn, het item moet 100% waterpas liggen en natuurlijk ook het wachten tot je werk droog is. Je wil namelijk het liefst gelijk zien hoe het er is uitgekomen maar soms moet je gewoon best lang wachten.

Hoe werkt het?

Zoals ik zei heb je hierbij giethars nodig. Giethars is een transparante chemische hars. Deze hars kan tegen water en soorten chemicaliën. Wanneer de giethars opdroogt krijg je een glasachtige laag te zien. Hiernaast kan giethars ook kleuren bevatten. Op allemaal verschillende technieken kan dit worden toegepast. Waar het op neer komt is dat de giethars dan wordt gemengd met pigmenten. Hierdoor ontstaan er kleuren en krijg je een hele andere uitkomst. Maar je weet de uitkomst pas wanneer het is opgedroogd en dat kan een tijdje duren.

De mooie meubels

Misschien herken je resin art wel. Het wordt namelijk ook veel gebruikt in meubelen zoals tafels. Dan zie je twee stukken hout die verbonden zijn met glas. Dit is dan ook resin art. hierbij is ook epoxy giethars gebruikt. Resin art is dan ook helemaal in, in de gemeenschap. Ook worden ze steeds creatiever met de meubels. Ik zag een tafel waar mensen op het strand lagen door middel van resin art. Brengt je wel even terug naar de zomer als je ernaar kijkt.

Uitproberen

Nu ga ik zelf aan de slag met resin art. Ik ga het een beetje uitproberen en kijken wat ik allemaal kan maken. Het moet wel even oefenen zijn maar ik heb de Epoxy van Mr. Boat. Een goede site om epoxy voordelig te kopen. Ik had het aan mijn moeder laten zien en zij wilde het ook proberen dus gingen we aan de slag.