3 tips voor een optimaal gebruik van je tv kast

tv kast

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar de tv kast behoort ontegenzeggelijk tot de belangrijkste meubelstukken die je in huis hebt. Gemiddeld kijken we in Nederland namelijk nog steeds enkele uren per persoon per dag naar de televisie. Zodoende maakt de tv kast erg vaak een prominent deel uit van ons blikveld. Genoeg reden dus, om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt op het moment dat je een nieuw meubel koopt om je tv op te plaatsen. Lees hieronder op welke manieren je ervoor zorgt dat je optimaal profijt hebt van je kast.

Ga voor een passende uitstraling

Bij het selecteren en kopen van je tv kast is het vanzelfsprekend van belang dat je een kast neemt die goed past bij zowel je smaak als het al aanwezige interieur in je woning. Dit moet op zich goed te doen zijn, want tv kasten zijn er in vele formaten en uitvoeringen. Neem dus zeker een kast die qua uitstraling goed in het geheel past.

tv kast

Zorg voor de juiste positionering

Als je je nieuwe tv kast inmiddels hebt gekocht, dan is het zaak om deze op de juiste plek en op de correcte manier te plaatsen of te monteren. Tuurlijk, waarschijnlijk heb je van tevoren al bedacht waar deze ongeveer moet komen te staan, maar nu het puntje bij paaltje komt is het zinvol om even goed aandacht te besteden aan bijvoorbeeld de gewenste afstand van zitplaats tot tv. Ook de hoogte van de kast is belangrijk, want de tv mag straks niet te hoog of te laag worden opgesteld.

Voer een goed kabelmanagement

Van veel kabels in het zicht wordt vermoedelijk niet blij. Koop daarom bij voorkeur een tv kast met kabeldoorvoeren aan de achterkant. Werk vervolgens thuis de kabels netjes weg, bijvoorbeeld langs de muur, richting de stekkerdoos en/of het stopcontact.