3 tips bij het kiezen van laminaat

Je hebt de knoop doorgehakt. Na weken van zoeken naar een geschikte vloer zijn jij en je partner het er eindelijk over eens. Jullie gaan voor de laminaatvloer. Jullie besluiten om het internet af te speuren en verschillende showrooms te bekijken. Zo komen jullie ook terecht in de showroom van Laminaatpark. Hier zien jullie een folder liggen met de meest handige tips bij het kiezen van een vloer. Je partner besluit om dit foldertje mee te nemen en thuis kijken jullie dit nog even over. Door deze flyer zijn jullie weer even wakker geschud en jullie gaan weer opnieuw nadenken over het kiezen van de juiste vloer voor in jullie woonkamer. Wat stond er precies in de folder? Je leest het hieronder. 

Vloer kiezen op basis van de ruimte

De keuze voor een vloer is afhankelijk van de ruimte waar de vloer komt te liggen. Kies je bijvoorbeeld een vloer uit voor in de badkamer, dan moet de vloer vochtbestendig zijn. Kies je een vloer uit voor in de woonkamer, dan moet je rekening houden met een hoge gebruiksintensiteit. 

Het ruimtelijke effect van vloeren

Een vloer kan er voor zorgen dat een bepaalde ruimte optisch groter lijkt. Dit is handig als je een vloer moet leggen in een kleine ruimte. Wanneer je de ruimte groter wilt laten lijken, kies je voor koele en lichte kleuren, zoals wit. Let er wel op dat je de ruimte niet te kil maakt, dus zorg voor contrast in het eindresultaat. 

Plinten bij de vloer

Plinten zijn ook van groot belang bij het kiezen van de vloer. Kies je voor plinten met dezelfde kleur als de vloer, dan zorg je ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Kies je voor plinten met dezelfde kleur als de muur, dan lijkt de ruimte kleiner.