3 manieren om jouw woning optimaal te beveiligen!

cilindersloten

Wil je jouw woning, bedrijfspand, schuur, tuinhuis of boot beter beveiligen? Dat kan op 3 verschillende manieren. Zo komen inbrekers niet meer zomaar meer binnen en kan jij met een gerust en veilig gevoel even van huis of kantoor weg.

1. De dubbele cilinder

Als eerste kan je kiezen voor een dubbele cilinder in jouw deur. Dit is het meest bekende en gebruikte cilinderslot. Er zit aan beide kanten een slotgat. Om jouw woning optimaal te beveiligen zal je een cilinderslot met SKG3 of SKG2 keurmerk én kerntrekbeveiliging moeten kiezen. Kerntrekken komt namelijk momenteel veel voor, omdat weinig deuren daartegen beveiligd zijn en het een simpel uit te voeren methode is in slechts 1 minuut. Een inbreker staat dus zo in jouw huis en dat wil je natuurlijk niet. De dubbele cilinder moet dus een kerntrekbeveiliging hebben. Het verschil tussen SKG 2 en 3 is dat een cilinderslot met SKG2 minimaal 3 minuten beveiligd is en met SKG 3 sterren wel minimaal 5 minuten.

Daarnaast is het verstandig om een dubbele cilinder met certificaat aan te schaffen. Zo kunnen namelijk jouw sleutels en cilinders niet zomaar bij gemaakt worden, alleen op vertoon van het pasje bij een geautoriseerde dealer. Zo kan je met een goed gevoel jouw sleutels uitlenen aan bijvoorbeeld de buren, oppas, schoonmaker of tuinman. Je kan zonder zorgen een dagje weg, op vakantie of naar het werk. Daarnaast is ook gelijksluiting mogelijk. Dat wil zeggen dat als je meerdere dubbele cilinders van één merk aanschaft, al deze sloten met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Zo heb je geen zware sleutelbos en is de kans kleiner dat je jouw sleutels kwijt raakt.

2. De knopcilinder

Daarnaast kan je een knopcilinder in jouw deuren plaatsen. Deze heeft aan één kant (de binnenkant van de deur) een draaiknop en aan de andere kant een slotgat. Zo kan je eenvoudig en snel de deur openen als er visite, een pakketbezorger, collectant of iemand anders aan de deur staat. Je hebt geen sleutel nodig waar je naar moet zoeken. Zo ben je op tijd bij de deur, voordat diegene alweer weg is en hoef je niet te stressen. Bovendien vergrendelt het slot automatisch weer als je de deur dichttrekt. Zo blijf jouw huis ook nog eens optimaal beveiligd. Ook bij dit slot is gelijksluiting mogelijk en kan je hem met certificaat aanschaffen. 

Daarnaast kan je bij alle cilindersloten aangeven hoeveel sleutels je erbij wilt, hoeveel cilinders je wilt en in welke maat je het slot wilt aanschaffen. Zo heb je voor elke deur een passend slot. Heb je een deur met glas oftewel een raam en/of met een brievenbus, dan kan je beter voor een dubbele cilinder of cilinder met anti manipulatieknop kiezen. Dit is een draaiknop met allemaal kleine drukknopjes of één drukknop erop. Je doet dus een extra handeling om het slot te openen, namelijk het indrukken van de knop(jes). Zo kunnen inbrekers niet via de brievenbus of het raam de knop zien en/of openen. Bovendien zorgt het voor extra kinderveiligheid, want kinderen kunnen niet zomaar de deur openen en weglopen of de straat oversteken.

3. De halve cilinder

Als laatste kan je kiezen om een halve cilinder te plaatsen. Ook deze is beschikbaar met certificaat, kerntrekbeveiliging en is gelijksluitend. Zo kan je hem combineren met knopcilinders en dubbele cilinders, die je dan op andere deuren plaatst. Het voordeel hiervan is dat je alle sloten met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Een halve cilinder heeft aan één zijde een slot en aan de andere zijde niets. Hij is dus ideaal geschikt als bijzetslot, voor kastdeuren, kluizen en opbergruimtes. Zo kunnen anderen niet zomaar aan (jouw) belangrijke spullen of documenten zitten. 

Daarnaast zijn er ook halve knopcilinders beschikbaar, ideaal als je geen zin hebt om de sleutel helemaal te pakken en wel wilt dat een deur dicht zit. Dit slot is dus voorzien van gemak. Wel heeft dit een enorm groot nadeel, namelijk dat iedereen alsnog de deur kan openen, omdat er geen slot op zit. Voor een optimale beveiliging is de halve cilinder met slot dus wel echt een aanrader. Ook van een halve cilinder kan je zelf de afmetingen bepalen. Zo hoef je niet een nieuw gat in jouw deur te boren. Al met al kan je uit diverse cilindersloten kiezen en deze combineren om jouw deuren optimaal te beveiligen. Heerlijk dat gevoel dat je even rustig van huis bent, zonder je zorgen te maken over inbrekers.